WOLCENSMEN: “Fire in the White Stone”

Τον περασμένο χειμώνα είχα την ευτυχία να ακούσω την επανέκδοση του ντεμπούτου album των Wolcensmen,“Songs from the Fyrgen” (Indie Recordings) και να γράψω τη γνώμη μου για αυτό (link).

Επανέρχομαι για να πράξω το δίκαιο και πάλι, ακούγοντας τη δεύτερη ολοκληρωμένη προσπάθεια του folk οχήματος του Βρετανού Dan Capp (Winterfylleth) και η ηρεμία που η μουσική τους εμφλυσησε τότε στην ψυχή μου συνεχίζει να υφίσταται, αφήνοντας ρυτίδες ευτυχίας στο πρόσωπο μου.

Από τα πρώτα κιόλας κομμάτια, αναγνωρίζω πως ο κύριος Capp έχει βάλει τα δυνατά του και έχει πάει το όλο project πολλά βήματα εμπρός. 

Θέλοντας λοιπόν, να συνθέσει ένα ενιαίο θεματικά album (λεγόμενο concept) αποφάσισε ταυτόχρονα με τη μουσική, να συγγράψει και μια ιστορία 12000 λέξεων.

Ένας νεαρός αποφασίζει να “δραπετεύσει” από το σπιτικό του και να τρέξει προς τη φύση, αναθεματίζοντας τη συντροφικότητα και την άνεση (θυμάστε την ταινία “Into the Wild”). Πολλά απίστευτα θα του συμβούν και θα συναντήσει ένα μυστήριο γέροντα, 2 ασυνήθιστους κύκνους, 3 φαντάσματα παρθένων και 4 πλάσματα που έμοιαζαν με νάνους. Αυτή η ιστορία είναι η βάση των στίχων που οδηγούν και οδηγούνται από τη μουσική, της οποίας την παραγωγή έχει αναλάβει ο John A. Rivers, γνωστός από τη συνεργασία του με τους Dead Can Dance.

Οι Jo Quail (cello), Aslak Tolonen (Nest, kantele) και Jake Rogers (Visigoth,Gallowbraid, φλάουτο) και άλλοι έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσουν την ποιότητα του δίσκου στα απαιτούμενα επίπεδα και ο Γάλλος David Thiérrée επιλέχθηκε για να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο.

Το μυθολογικό σκοτεινό folk όπως το αποκαλεί ο δημιουργός του, είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσεις μπροστά από τη φωτιά, πίνοντας έναν ημίγλυκο οίνο. Αν σου λείπει η φωτιά (πτωχοί είμεθα), κλείσε τα μάτια σου και η παραμυθένια μουσική των Wolcensmen, θα στήσει το σκηνικό που απαιτείται και οι ήχοι των όμορφων μουσικών οργάνων θα σε φέρουν στη θέση του ήρωα της ιστορίας αυτής.

Από τα πιο όμορφα πράγματα που άκουσα τελευταία. Αυτός ο Βρετανός έγινε φίλος μου!

https://www.youtube.com/watch?v=i7pYt23ZRTQ

https://www.facebook.com/wolcensmen/

559

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.