KINGCROWN: “A Perfect World”

Δεύτερο ξεκίνημα για τους Γάλλους heavy / power metallers Kingcrown οι οποίοι με το όνομα Oblivïon κυκλοφόρησαν ένα album και τώρα με νέα ανανεωμένη σύνθεση παρουσιάζουν το “A Perfect World”.

Η αλήθεια είναι ότι το τέλμα στο οποίο έχει πέσει το ρεύμα έχει γενικά απογοητεύσει ακόμη και τους πιο πιστούς ακόλουθούς του. Τετριμμένα θέματα, πολυφορεμένα μοτίβα και όλα τοποθετημένα στην ίδια ρουτινιάρικη “τάξη”, χωρίς κάτι να προκαλεί έκπληξη. Από την άλλη είναι δικαίωμα του κάθε μουσικού να αποτίει φόρο τιμής στο είδος που αγαπά και η μπάντα αποδίδει με αξιοπρεπεια το αντικείμενό της το οποίο ακούγεται μοιρασμένο ανάμεσα σε δυο σχολές.

Με μουσική που πατάει με το ένα πόδι βασισμένο στο γενικότερο ευρωπαϊκό power metal (συναφή ονόματα για παράδειγμα οι Helloween της εποχής του Roland Grapow – το ότι ο συμπαθής κιθαρίστας είναι υπεύθυνος για το mastering και τη μίξη ίσως παίζει ρόλο και στο τελικό αποτέλεσμα των Γάλλων – οι Edguy, οι Stratovarius κλπ.) και το άλλο στο 80’s hard rock, οι Kingcrown σίγουρα δεν έχουν σκοπό να ταράξουν τα νερά της δισκογραφίας αν και αυτό που παίζουν είναι καλοδουλεμένο και με καλά φωνητικά από τον Jo Amore, κάπου ανάμεσα στον Tobias Sammet και τον Timo Kotipelto.

Γενικά το album έχει αρκετά αξιόλογα τραγούδια  τα οποία ξεχωρίζουν όπως η εξαιρετική hard rock μπαλάντα “Over The Moon” όπως και η ακουστική μεταφορά της, το “Golden Knights” το οποίο θυμίζει ολάκερη την Ιταλική prog σκηνή της τελευταίας 15ετίας, το Accept-ικό “Soundtrack Of My Existence” και το γρήγορο Helloween-ικό “A Perfect World”.

Θα έλεγα ότι τα δυνατά σημεία του “A Perfect World” είναι οι ήσυχες στιγμές του album σε αντίθεση με το “heavy” υλικό το οποίο δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει και φαντάζομαι στα επόμενά τους βήματα οι Kingcrown να επικεντρωθούν με πιο σαφείς διαθέσεις στο είδος που αποδίδουν καλύτερα. Κακοί δεν είναι αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις για ακρόαση πολύ καλύτερα πράγματα στο power metal (στην εγχώρια σκηνή μας για παράδειγμα που γενικά “πετάει” εδώ και χρόνια). Δύσκολα θα ξεχωρίσουν, τουλάχιστον με το παρόν album.

https://www.facebook.com/kingcrownmetal/

Kingcrown – Somewhere on the road 2018 – Resilience tour

587

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.