GALAXY: “Lost From The Start”

Λέγεται ότι αν υπάρξει απόλυτη ησυχία, τότε μπορείς να ακούσεις τη “μουσική του γαλαξία” μας. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, ας επικεντρωθούμε σε κάτι πιο “χειροπιαστό”, όπως το νέο album των Galaxy με τίτλο “Lost From The Start”, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η μουσική του “heavy metal γαλαξία” μας.

Οι Αυστραλιανοί heavy metallers είναι μία νέα μπάντα στο χώρο του heavy metal, από μία χώρα που, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μας έχει χαρίσει τεράστιες μπάντες με μεγάλη καριέρα στη rock και metal σκηνή. Το “Lost From The Start”, είναι η πρώτη διερευνητική “επαφή” με το μεταλλικό κοινό και οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία.

Οι Galaxy, χωρίς να κρύβουν τις μουσικές τους προτιμήσεις που “ακουμπάνε” στο speed metal και φυσικά στο traditional heavy metal των ’80s, καταφέρνουν με έναν αέρα μπάντας που υπάρχει χρόνια στο χώρο, να αναδείξουν τα καλύτερα “υλικά” του παραπάνω συνδυασμού και να κεντρίσουν από την αρχή το ενδιαφέρον του ακροατή.

Το “Lost From The Start” δεν είναι μία “κόπια” του παρελθόντος. Αντιθέτως, είναι ένα album που σέβεται το παρελθόν, αλλά ακούγεται αρκετά “φρέσκο” και “ονειροπόλο”. Οι speed metal επιρροές μαζί με τον παραδοσιακό ήχο των ’80s, που έχει μεγαλώσει γενιές μεταλλάδων και συνεχίζει να το κάνει, όπως και κάποια space lunacy “περάσματα”, δημιουργούν ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα που σε αφήνει “κολλημένο” στο CD player. Αν μη τι άλλο, οι εμφανείς επιρροές από groups όπως Riot, Satan έως και τους θρυλικούς metal gods (ναι, μιλάμε για τους Judas Priest!!), κάνουν το δίσκο “must have” για κάθε δισκοθήκη.

Από το εναρκτήριο instrumental κομμάτι του δίσκου, μέχρι και το 5ο και τελευταίο τραγούδι του, το “Lost From The Start” δε σε αφήνει σε κανένα σημείο αδιάφορο. Οι ερμηνείες του Phillip T. King, είναι από “άλλο γαλαξία” και γιγαντώνουν αυτό το πρώτο “βήμα” των Αυστραλών metallers, όσο περνάει η ώρα. Μπορείς να βρεις ομοιότητες με τον frontman των Riot, Tod Michael Hall, όπως και με την ιδιαίτερη φωνή του King Diamond αλλά και με τις δικές του “τσιρίδες” να σε παρασέρνει στα πιο κρυφά όνειρά σου, με το “Dreaming Out”, ενώ σε “αρπάζει από το λαιμό” με το aggressive “Sons Of Titan”. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις και την πιο κλασσική πλευρά της μπάντας με τα “Paradise” και το ομώνυμο “Lost From The Start”.

Καταλήγοντας, αν θεωρήσουμε τους αρχαίους προγόνους μας σοφούς, τότε το ρητό “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο ντεμπούτο των Galaxy. Ένα album που τα έχει όλα: είναι heavy, είναι “επιθετικό” και φυσικά είναι “old school”. Είναι δυνατόν, να το προσπεράσεις έτσι απλά; Ξέρεις τί πρέπει να κάνεις, νομίζω…

EDIT: Με ανακοίνωσή στην σελίδα τους στο facebook, οι Galaxy μας ενημερώνουν πως η κυκλοφορία του δίσκου μεταφέρεται για τις 8 Νοεμβρίου λόγω δυσκολιών που αντιμετώπισε η εταιρεία τους Dying Victims Productions.

https://www.facebook.com/GalaxyAus/

Galaxy – Dreaming Out

466

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.