REPENT: “Condemned to Fail”

Οι Γερμανοί Repent, είναι ένα από εκείνα τα συγκροτήματα τα οποία ενώ δεν είναι πολύ γνωστά, κυκλοφορούν καλούς δίσκους με σκοπό πάνω από όλα να γουστάρουν αυτοί οι ίδιοι.

Αυτό γίνεται και με την τέταρτη full length κυκλοφορία τους “Condemned to Fail”, με τους Repent να μας προσφέρουν ένα “old school thrash ολοκαύτωμα”.

Με έτος ιδρύσεως το 1992, ανήκουν στα συγκροτήματα της δεύτερης γενιάς του thrash, ακολουθώντας αυτόν τον ήχο πιστά και χωρίς εμπορικές παρεκλίσεις. Παρόλο που οι Repent είναι Ευρωπαϊκό group, πηγή έμπνευσης είναι οι μεγάλες Αμερικανικές thrash μπάντες των ’80s, Slayer, παλιοί Metallica, Exodus, Forbidden, Sacred Reich, Heathen, Nuclear Assault. Όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, στον καινούριο δίσκο οι βετεράνοι καταπιάνονται με κλασσικά thrash θέματα όπως πόλεμος, ηθικά και επιστημονικά διλήμματα, τεχνολογία και φόβος για την χρήση της και γενικά για τη μοίρα του ανθρωπίνου είδους.

Μοναδικός σκοπός των Γερμανών με το “Condemned to Fail”, είναι να σε ξεσηκώσουν και να ξεκινήσεις το headbanging. Και οι εννιά συνθέσεις που περιλαμβάνει ο δίσκος, είναι ιδανικές για “κοπάνημα”, οι ταχύτητες είναι στο κόκκινο και είναι σίγουρο ότι όταν έγραφαν τα τραγούδια οι Repent, είχαν στο μυαλό τους τα mosh pits που θα προκαλέσουν στα μελλοντικά lives. O Jürgen “Eumel” Aumann τα δίνει όλα πίσω από το μικρόφωνο, κυριολεκτικά ουρλιάζοντας τους στίχους, με τους Alexander Raab στα μπάσο και Andy Brandscher να κάνουν ένα τρομερό ρυθμικό δίδυμο. Οι κιθαρίστες Philip Rath και Martin “Heusi” Heusinger κάνουν σωστά τη δουλειά τους και μας “βομβαρδίζουν” με “δολοφονικά” riffs και solos. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Hypocrite’s Tears” και “Scientific Ideals”, χωρίς όμως τα υπόλοιπα να είναι αδιάφορα, με τα σαράντα λεπτά του δίσκου να “φεύγουν αέρα” στην ακρόαση.

Το “Condemned to Fail” είναι φτιαγμένο από thrash οπαδούς για thrash οπαδούς, οπότε σε όσους δεν αρέσει αυτό το είδος, δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος δίσκος θα τους συγκινήσει, οι υπόλοιποι προχωρήστε άφοβα!

https://www.facebook.com/Repentthrash/

https://www.youtube.com/watch?v=vryBvqdU96U

703

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.