THE LORD WEIRD SLOUGH FEG: “New Organon”

Δεν χρειάζονται λόγια και σχόλια για τους βετεράνους Αμερικανούς Slough Feg ή αλλιώς The Lord Weird Slough Feg, με το “ιδιότυπο” heavy metal που μας χαρίζουν από το 1990 μέχρι και σήμερα.

Η τετράδα που “ισοπέδωσε” το Κύτταρο το 2012, μας έφερε φέτος την 10η ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “New Organon”, μετά από “σιγή” πέντε ετών από το τελευταίο “Digital Resistance” του 2014 και αποτελεί, θα έλεγα, την “ανάστασή” τους.

Μουσικές χωρίς να έχει χαθεί η ταυτότητα των Slough Feg, αλλά και με τον ήχο τους να παραμένει σταθερός και αέναος. Το μοτίβο τους ακέραιο με την ιδιόρρυθμη μουσική να πρωταγωνιστεί και να μας κάνει να πατάμε το repeat. Εδώ δεν θα ακούσεις επαρσικά riffs και γρήγορα τέμπο, αλλά θα σε κατακλύσουν άπειρες εναλλαγές στα ακόρντα και οξύμωρα riffs στις κιθάρες. Mid tempo κομμάτια απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, αλλά δεν λείπουν και τα σημεία που τα τύμπανα “παίρνουν” φωτιά και οι εξάχορδες “τρελαίνονται”, αλλά το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην μελωδία και στην τονικότητα του Mike Scalzi, που κρατάει το μικρόφωνο από την πρώτη μέρα του συγκροτήματος.

Είναι μία ακόμα δουλειά προσεγμένη και άκρως κατάλληλη για τους fans του συγκροτήματος και καλύπτει αρκετά αυτιά, διότι οι Slough Feg κινούνται πλην του heavy metal, και σε doom μονοπάτια αλλά και σε πιο epic και power. Όλα αυτά τα συνδυάζουν άψογα μέσα στα κομμάτια τους και υποδηλώνουν την ταυτότητα που απέκτησαν από την πρώτη τους μέρα.

Δίσκος που θα σε γυρίσει πίσω στην δεκαετία του ’90 και θα τον ακούσεις αρκετές φορές, όχι μόνο για να τον καταλάβεις, αλλά για να τον ευχαριστηθείς “επί το άπειρο”!

https://www.facebook.com/sloughfegofficial/

The Lord Weird Slough Feg ‎– New Organon

498

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.