PULVER: “Kings Under the Sand”

Έπειτα από το πρώτο τους ομώνυμο “εφταράκι” που έκανε αισθητή την παρουσία του, οι Βαυαροί Pulver μας χάρισαν και την παρθενική τους δουλειά μέσω της Gates Of Hell Records με το όνομα “Kings Under The Sand”.

“Αλήτικη βρωμιά” οκτώ κομματιών ή για να το θέσουμε χρονικά, 36 λεπτών και 17 δευτερολέπτων. Με την πρώτη “αυτιά”, ο νους πηγαίνει σίγουρα σε συγκροτήματα όπως οι Accept, οι Tank και οι Motörhead. Η γερμανική πεντάδα, έχοντας υιοθετήσει αρκετά χαρακτηριστικά από τους προαναφερθέντες, έχει καταφέρει και έχει χτίσει μία ιδιαίτερη, “βρώμικη” χροιά και “αλήτικο” attitude.

Είναι αυτός ο “ξερός” ήχος από τις κιθάρες των Alex Oster και Lukas Kunkel, που αναδεικνύει την rock and roll riff-ολογία και οξύνει την παραγωγή του δίσκου, κάνοντάς τον να έχει βγει 30 χρόνια πριν. Είναι τα τύμπανα του Danny Oster και το μπάσο του Gabor Eichstätter, που πλαισιώνουν το κιθαριστικό δίδυμο με γκρουβάτα “χτυπήματα” και ρυθμικά ανεβοκατεβάσματα. Το όλο “κλού” της υπόθεσης όμως, βρίσκεται στον Dave Fröhlich και το μικρόφωνό του, όπου με την βραχνή φωνή του βγάζει ένα Killmister-ικό “γρέζι” και μία UDO-ική “βρωμιά”, που δίνουν στα αυτιά μας μία ολοκληρωμένη rock and roll “ηδονή”.

Μπράβο στους Pulver που έβγαλαν τέτοιο “διαμαντάκι”, το οποίο θα εκτιμηθεί δεόντως από τους “αλήτες” της μουσικής. Ακούγεται, πίνοντας παγωμένη μπύρα!

https://www.facebook.com/PulverHeavyMetal/?epa=SEARCH_BOX

427

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.