FRUST: ”Recurring Dreams”

Πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά από τον FRUST,μιας και μιλάμε για one man project, μετά το περσινό  ep ”Elements”,ουσιαστικά δεν βλέπουμε κάποια  διαφοροποίηση στον  ήχο και συνεχίζουμε στο sludge-Doom,που μας έχει προτείνει με αρκετές όμως experimental και instrumental πινελιές, που επιμέρους  διανθίζουν το ρυθμό του album.

Τα φωνητικά του συγκροτήματος  είναι (εκεί που υπάρχουν) χαοτικά, με συνθέσεις αρκετά απλοϊκές, υπάρχουν ορισμένες καλές ομολογουμένως  στιγμές, αλλά  χάνονται μέσα στις δαιδαλώδεις  και  επαναλαμβανόμενες  μελωδίες, ενδιαφέρον κυρίως  άντλησα  από τις ήρεμες  στιγμές  τους, με την “χασούρα” τους  να με κεντρίζει  επαρκώς.

Οι επιρροές  στις sludge στιγμές μου έφεραν  κάτι  από Cult Of Luna, σίγουρα όμως εκεί που έχουν πολλά να πουν είναι στις στιγμές που τα γυναικεία φωνητικά φέρνουν  μια θύμηση από πρώιμους  Gathering. Εκεί  πιστεύω ότι πρέπει  να εστιάσει το συγκρότημα, ειδικά  στα κομμάτια “Earth” και “Vita Somnium” όπου ξεχωρίζουν άνετα .

Συνοψίζοντας  θα έλεγα ότι είναι μια άνιση δουλειά, από την  μια έχουμε κάποιες  όμορφες  στιγμές με τα γυναικεία , αιθέρια  φωνητικά  που θυμίζουν  το doom μιας άλλης εποχής(αγαπημένης) και από την άλλη έχουμε την Death-Black –Sludge πλευρά που δεν έχει  έμπνευση και ουσία, όσο για τα instrumental που είναι διασκορπισμένα στο σύνολο του δίσκου  εκτιμώ ότι δεν έχουν  λόγο ύπαρξης. Γενικά είναι  μια ανολοκλήρωτη δισκογραφική  απόπειρα  που θέλει  πολύ δρόμο ακόμη… .Εμείς πάμε για άλλα επαναλαμβανόμενα όνειρα (”Recurring Dreams” )….

494

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».