THE NIGHT ETERNAL: “The Night Eternal” EP

Τον τελευταίο καιρό, “αναδύονται” μπάντες που συνδυάζουν διαφορετικούς ήχους μεταξύ τους, φτάνοντας σε αυτό που είναι η μουσική “γη της επαγγελίας” γι’ αυτούς. Οι The Night Eternal, είναι μία από αυτές τις μπάντες και το ομώνυμο EP τους, “The Night Eternal” είναι η δική τους μουσική “θεωρία”.

Οι Γερμανοί metallers, είναι μία νεοσύστατη μπάντα που με βάση τα ακούσματα των μελών της από τα ’80,s θέλησαν να “επενδύσουν” μουσικά πάνω σε αυτά με έναν πιο “διαφορετικό”, λίγο πιο dark ή ακόμα και λίγο ψυχεδελικό τρόπο, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό ήχο.

Το “The Night Eternal” είναι σίγουρα κάτι “νέο”, που από το πρώτο άκουσμα σε κρατάει σε “εγρήγορση”. Είναι heavy metal, με κάτι από psychedelic rock των ’80s και μία δόση dark metal, τόση ώστε να δημιουργήσει την απαραίτητη “σκοτεινή” ατμόσφαιρα που θα ήθελαν οι Γερμανοί στον ήχο τους. Ακούγοντας τα τρία κομμάτια του EP, νοιώθεις “σαν κάτι να βρίσκεται ξοπίσω σου”. Νοιώθεις “σαν κάτι να κρύβεται”, με αποτέλεσμα να είσαι συνεχώς σε “υπερένταση”, με ανεβασμένη αδρεναλίνη. Νοιώθεις, σαν μία “σκοτεινή δύναμη” να σε “καλεί” να την ανακαλύψεις. 

Το εναρκτήριο “Night Eternal”, είναι το κομμάτι που αντιπροσωπεύει πλήρως όλα όσα το group έχει σκεφτεί και θέλει να αποτυπώσει σε αυτήν τη δουλειά του. Αρκετά “μοχθηρό”, αρκετά heavy, είναι αυτό που σε “παρασύρει” στο να ανακαλύψεις τη “μαγική δύναμη” των The Night Eternal. Τα άλλα δύο τραγούδια, τα “Mark Of Kain” και “Vindicta”, δεν υπολείπονται σε ποιότητα και ακολουθούν κατά πόδας το “Night Eternal” σε ότι αφορά στο ύφος. 

Αυτό που εντυπωσιάζει στο EP, είναι η διασκευή της μπάντας στο “(Take These) Chains” των metal gods Judas Priest. Θέλοντας να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στα “είδωλά” τους, οι The Night Eternal καταφέρνουν να πάρουν ένα κομμάτι των Βρετανών θρύλων και να μας το “επιστρέψουν”, αφού το έχουν “σμιλέψει” στο δικό τους ήχο, σαν ένα “νέο” δικό τους τραγούδι. Αν δε γνωρίζεις από πού προέρχεται το κομμάτι, σίγουρα θα το θεωρήσεις ως μία δική τους σύνθεση.

Το “The Night Eternal”, είναι η καλύτερη πρώτη επαφή με τους νεοσύστατους Γερμανούς. Νομίζω, ότι ούτε οι ίδιοι δε θα περίμεναν ένα τόσο αξιόλογο αποτέλεσμα, εδώ που τα λέμε. Σίγουρα το “ηχητικό μονοπάτι” της μπάντας και οι ποιοτικές συνθέσεις, δείχνουν τις ικανότητες του group αλλά μία ολοκληρωμένη δουλειά θα είναι το αποκορύφωμα του “έργου” τους. Πάντως, σαν ντεμπούτο EP, τα αξίζει τα “λεφτά” του. Ας κρατήσουμε το όνομά τους, καθώς το μέλλον τους προβλέπεται “συναρπαστικό”.

https://www.facebook.com/thenighteternal/

525

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.