VALLEY OF THE SUN: “Old Gods”

Μετά την τρίχρονη αποχή τους από τα μουσικά δρώμενα και ύστερα από δύο εξαιρετικά catchy albums και δύο EPs, η τετραμελής παρέα από το Ohio, Valley Of The Sun, παραδίδει φέτος τον ολοκαίνουριο και τρίτο της δίσκο “Old Gods”. Είναι γνωστό σε όσους τους έχουν ακουστά, πως οι Ryan Ferrier (φωνητικά, κιθάρα), Aaron Boyer (τύμπανα), Chris Sweeney (μπάσο, πλήκτρα) και Josh Pilot (κιθάρα) αντλούν τις επιρροές τους από συγκροτήματα όπως οι Kyuss, Queens Of The Stone Age και Truckfighters και πως η stoner rock μουσική τους (αναφορικά με τις προηγούμενές τους δουλειές) είναι διασκεδαστική και ό,τι πρέπει αυτή την περίοδο, μιας που το καλοκαίρι πλησιάζει. Άραγε ισχύει το ίδιο και για το “Old Gods”; Είναι ένα αξιόλογο και συναρπαστικό stoner rock “ταξίδι” το οποίο συνιστά μία ισάξια συνέχεια για τη μέχρι στιγμής μουσική τους καριέρα;

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς από το εναρκτήριο και ομώνυμο τραγούδι του album, είναι πως το συγκρότημα σαν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το “Volume Rock” του 2016. Η μουσική του παραμένει φρέσκια, διασκεδαστική και πιασάρικη, χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν τους Valley Of The Sun δημοφιλείς και αγαπητούς στους ακροατές αυτού του είδους. Οι ίδιοι ωστόσο δεν ακολουθούν ακριβώς το ίδιο μοτίβο των προηγούμενων κυκλοφοριών τους, όσον αφορά στον ήχο.

Επιλέγουν ένα διαφορετικό και εναλλακτικό μονοπάτι που μπορεί να διχάσει εύκολα τους ακροατές. Ειδικότερα, εντάσσουν περισσότερη ψυχεδέλεια στο stoner τους, ενώ οι θεματικές τους ασχολούνται με τον Βουδισμό και τους θεούς του. Στα τραγούδια “Into the Abyss” και “Dreams of Sands”, οι ταχύτητες πέφτουν και υπάρχει μία  ιδιαίτερη έμφαση στις “αργές” μελωδίες των κιθαρών. Οι ξένοιαστες και δυναμικές μελωδίες των “All We Are”, “Dim Vision” και “Firewalker”, έχουν μία καλοκαιρινή διάθεση και είναι σαν να προκύπτουν από το συνταίριασμα των Queens Of The Stone Age και Kyuss. Στο “Faith Is For Suckers”, αξιοθαύμαστα είναι τα υπέροχα φωνητικά του Ryan Ferrier, τα οποία χωρίς αμφιβολία ξεχωρίζουν. Οι Valley Of The Sun επιλέγουν να μην επαναπαυτούν και να μην επαναλάβουν τους παρελθοντικούς εαυτούς τους μέσω του “Old Gods”. Από την πρώτη κιόλας ακρόασή του, καταλαβαίνει κανείς πως  πρόκειται για ένα δημιουργικό δίσκο, βασισμένο στο ρυθμό και στα χαρούμενα συναισθήματα. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή και δεν “κουράζει” τον ακροατή μετά την πάροδο των 11 τραγουδιών του.

Συνοψίζοντας, το group μετά από τρία χρόνια απουσίας αναδεικνύει τις μουσικές του επιρροές και τη “δίψα” του για δημιουργία, μέσα σε ένα ποικιλόμορφο φάσμα rock ήχων. Το “Old Gods”, ως ένα stoner rock album, χτίζεται λεπτό προς λεπτό και συνιστά εγγύηση για την πορεία των VOTS και για αγνό rock. Αδιαμφισβήτητα, μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής σας playlist. Don’t forget that rock music was never meant to be “safe”…

https://www.facebook.com/valleyofthesun

614

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!