TIMOLEON ADAMOPOULOS & THE PAIER PROJECT: “The Primordial Elements Trilogy”

Τον Τιμολέοντα Αδαμόπουλο τον γνώρισα πριν τρία περίπου χρόνια όταν είχε κυκλοφορήσει το ομότιτλο EP της μπάντας του, των Θεσσαλονικέων Forbidden Lore.

Αυτή τη φορά συνεργάστηκε σε ένα νέο projeject με τον Ιταλό τραγουδιστή Paier και δημιούργησαν το “The Primordial Elements Trilogy”, ένα νέο και αρκετά φιλόδοξο EP συμφωνικής κατά βάση μουσικής, το οποίο διαπραγματεύεται στιχουργικά τη θέση του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από μια αλληγορική ιστορία που το επίκεντρό της θα έλεγα είναι η σχέση του είδους μας με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε θέτοντας υπαρξιακά ερωτήματα.

Η μουσική (για την οποία ο κιθαρίστας είναι ο κύριος υπεύθυνος έχοντας εκτελέσει όλα τα όργανα καθώς και τον ρυθμικό προγραμματισμό του EP) ανήκει στον χώρο του ατμοσφαιρικού / συμφωνικού rock, κάτι σαν το alter ego συγκροτημάτων όπως οι Delain. Είναι εύληπτο υλικό το οποίο είναι ιδιαιτέρως μελωδικό και “το πιάνεις” από την πρώτη ακρόαση.

Soundtrack-ικό intro στο “Darkness” με έγχορδα και piano και τη φωνή του Paier να συνοδεύει (πολύ καλός τραγουδιστής με ευρεία εκφραστική γκάμα, ολοκάθαρος είτε όταν υψιφωνεί, είτε όταν “βαθαίνει”, ιδανικός για το μουσικό background που παράγει ο Αδαμόπουλος), το “Light” είναι θα έλεγα μια μίξη της μουσικής των Savatage ή των Avantasia με την chorus λογική των Muse μέσα από ένα άλλο, πιο “προσωπικό” πρίσμα απόδοσής της ενώ το “We as Humans” μου έφερε στο νου τους Ιταλούς θεούληδες του power metal Elvenking, με ωραία riffs και φωνητικές γραμμές, καλό solo και εξαιρετικό επίλογο.

Πολύ καλός ο ήχος γενικά (αν και οι κιθάρες παραείναι “διακριτικές” δίνοντας άπλετο χώρο στα synth parts, θα μπορούσε το EP να ακούγεται πιο μεταλλικό αν και δεν είναι άσχημη η minimal ηχητική αισθητική σε αντίθεση με το πλούσιο synth στοιχείο που θέτει τα ατμόσφαιρικά background, θεωρώ πολύ πετυχημένη τη μίξη και τις ενορχηστρώσεις), καλά τραγούδια για το στιλιστικό ρεύμα που δρα το project και πιστεύω ότι αν υπάρξει και συνέχεια θα ακούσουμε πολύ όμορφα πράγματα από αυτό το ντουέτο. Δεν είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά είναι καλοπαιγμένο και ενδιαφέρον. Αναμένω πλήρη δουλειά όπου θα δούμε και ξεκάθαρα το status της δυναμικής τους.

https://www.facebook.com/timoleonadamopoulosmusic

554

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.