BUCKCHERRY: “Warpaint”

Όντας νεαρός την περίοδο που θέριευε το αλήτικο glam rock στις ΗΠΑ (αλλά και αλλού), ο Josh Todd ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του!

Το 1999 θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο ομώνυμο album των Buckcherry, οι οποίοι όμως θα γίνουν ευρέως γνωστοί με το “15” (2005) και το super hit “Crazy Bitch”. Η ψυχή του Todd έχει γίνει ένα με το όνομα Buckcherry και κυκλοφορεί πάντοτε με εκείνους διασκεδαστική μουσική.

Το 2015 ήταν η τελευταία φορά που δώρισε στο μουσικόφιλο κοινό ένα album, το έβδομο album “Rock ‘n’ Roll” και κατόπιν έκανε τα δικά του, πρώτα κυκλοφορώντας με τους Spraygun War ένα ΕΡ (2016) και ένα album ως Josh Todd & The Conflict (“Year of the Tiger”). 

2019 επιστρέφει με την μπάντα που τον ανέδειξε και πάλι με τη βοήθεια της Century Media, οι Buckcherry θα κυκλοφορήσουν το όγδοο album τους “Warpaint”.

Ακολουθώντας και πάλι, τα χνάρια καουντρόπληκτων glam rockers, όπως οι Poison και οι Warrant, οι Buckcherry μεταφέρουν την αλητεία και τον ερωτισμό της παλιάς εκείνης εποχής στο σήμερα, με αριστοτεχνικό τρόπο.

Το “Warpaint” είναι γεμάτο όμορφα και καλογραμμένα κομμάτια που θα κάνουν τα καλλίγραμμα κορίτσια του bar να χορέψουν και τους bartenders να πουλάνε αλκοόλ σαν τρελοί.

Το ιδανικό ξεκίνημα με το ομώνυμο “Warpaint” και τον Josh Todd να δείχνει πως είναι σε φόρμα, η συνέχεια με το αμερικανοθρεμμένο “Right Now”, την εξαιρετική διασκευή του “Head in a Hole” των Nine Inch Nails και το χαλάρωμα της μπαλάντας “Radio Song”, αποδεικνύουν πως οι Buckcherry ξέρουν να πουλάνε υλικό και να ικανοποιούν ένα ευρύ target group με την ποικιλία σε ένταση και ταχύτητα.

Η κομματάρα “The Vacuum” κουβαλάει στοιχεία από Alice In Chains στο DNA του, το “Bent” ροκενρολάρει λίγο παραπάνω και στη συνέχεια το δισκάκι πάει και έρχεται σε δύναμη και ρυθμό, από headbanging σε ερωτικό χορό. Η παραγωγή είναι εκείνη που χρειάζεται για να επιτρέψει στους Buckcherry να επιστρέψουν στο ραδιόφωνο, μιας που ο δίσκος αυτός ακούγεται σαν να έχει γραφτεί για να φιλοξενείται σε εκείνο.

Το “Warpaint” είναι αυτό ακριβώς που θα περίμενε κανείς από ένα album των Buckcherry. Πολύ συναισθηματικό, ερεθιστικό, χορευτικό, διασκεδαστικό, ανεβαστικό ακόμη και στα απαισιόδοξα μέρη του και μακρυά από οτιδήποτε θα περιέγραφες ως ψαγμένο.

612

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.