WEST BOUND: "Volume I"

Bluesy Hard Rock πανδαισία από τα late 80’s / early 90’s κατευθείαν στο 2019!

Από μια νεοσύστατη μπάντα από το L.A. (ε, από που αλλού θα μπορούσε να είναι) που παίζει hard rock σαν τον παλιό καλό καιρό, όταν μπάντες όπως οι Cinderella, Badlands, Tesla, Tora Tora, Salty Dog αλώνιζαν τα charts, την υφήλιο και τα εφηβικά δωμάτια με γιγάντια posters που απεικόνιζαν κάτι ομορφόπαιδα με μπόλικο makeup, ξασμένο μαλλί τίγκα στο hairspray, λάγνο βλέμμα, ανοιχτά πουκάμισα και δερμάτινες καουμπόικες μπότες. Ω ναι, υπήρξαν και τέτοιες cult εποχές.

H πλάκα είναι ότι το χεράκι του εδώ μέσα έχει βάλει ο κιθαρίστας-παραγωγός Roy Z (θυμάστε τον Roy Z από εκείνα τα εκπληκτικά solo albums του Bruce Dickinson; Ναι, αυτός είναι), που μαζί με τον Chas West (Resurrection Kings, ex-Bonham, Lynch Mob) και τους Jimmy Burkard (κιθάρα), Jason Cornwell (μπάσο), Dave “Chilli” Moreno (drums), και Stephen LeBlanc (keyboards) μας προσφέρουν έναν εξαιρετικό παρθενικό δίσκο με μοντέρνα προσέγγιση (βλ. Rival Sons), μπολιασμένο με κλασσικούς hard rock ήχους γεμάτους μελωδίες, riffs (o Jake E Lee είναι νοερά παρών!), φωνητικά γεμάτα συναίσθημα και όλα εκείνα τα καλούδια που αγαπήσαμε από εκείνη την ωραία εποχή, που αν δεν υπήρχαν μπάντες όπως οι εν λόγω κύριοι θα είχαμε ξεχάσει. Οι γεμάτες αρένες μας λείπουνε, κύριοι, και φύγαμε…

Στα καλύτερα του δίσκου σίγουρα o οδοστρωτήρας α λα Badlands “Never Surrender”, που είναι και το πρώτο video clip, η μπαλάντα-χιτάρα (αν βρισκόμασταν στα 80’s, που δυστυχώς δεν είμαστε) “Turn To You”, το υπέροχο και συναισθηματικό “Beautiful Dream” (δεν θες να τελειώσει πραγματικά), τα “ No Room For Sympathy” και “Keeper Of The Flame”, το ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό Led Zeppelinικό “Traveller” (Ω Θεοί, τι κομματάρα), που θα ακούσεις δέκα φορές σερί το λιγότερο, και γενικά το “Volume 1” είναι ένας repeat-able δίσκος που ακούγεται ευχάριστα, ξαφνιάζει μάλιστα σε σημεία με την ποιότητα, την έμπνευση και τη δυναμική του, δεν κουράζει και κουβαλάει όλα εκείνα τα συστατικά ενός ιδιαίτερου και πολύπλευρου μουσικού ιδιώματος ταλαντούχων μουσικών που κάποιοι από εμάς τυχεροί βιώσαμε στην ακμή του.

Δεν το συζητώ! Αν γουστάρεις Red Dragon Cartel, Steelheart, L.A. Guns, Tora Tora, Jetboy, Resurrection Kings, Lynch Mob, Burning Rain, επενδύεις ΑΦΟΒΑ και με το παραπάνω! Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα όταν μουσικοί μπαίνουν στο στούντιο να γράψουν δίσκο και κοιτάζουν στα μάτια τους μουσικούς ήρωες με τους οποίους μεγάλωσαν! Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

623