JOHN GARCIA: “John Garcia And The Band Of Gold”

Η νέα χρονιά μπήκε δυνατά για το desert rock, αφού ο ένας εκ των γονέων του, John Garcia, φωνή των  Kyuss, Unida, Slo Burn, Hermano, Vista Chino, κυκλοφόρησε το δεύτερο solo album του.

Όπως και το πρώτο που πήρε το όνομα του για τίτλο, το δεύτερο απλά δίπλα από το όνομα του έχει και το όνομα της ομάδας μουσικών που τον περικυκλώνουν. “Δε βαριέσαι, τι να τον κάνουμε τον τίτλο” φέρεται να είπε ο John, όσο σκεφτόταν πως να ονομάσει την νέα του δουλειά, αλλά οι πηγές είναι ανεπιβεβαίωτες!

Όσοι από εσάς γνωρίζουν τη διαδρομή του ιστορικού frontman και έχουν ακούσει και το προηγούμενο solo album του, ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν και αυτό θα πάρουν! Σκονισμένο, γκρουβάτο heavy rock, τραγουδισμένο από έναν άνθρωπο ο οποίος δημιούργησε άθελα του μια μεγάλη σχολή μιμητών που ακόμα και σήμερα προσπαθούν να τον κοπιάρουν.

Το “John Garcia And The Band Of Gold” ξεκινάει με το δυομισάλεπτο ορχηστρικό “Space Vato” που μπορείς να το βάλεις στην εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα “desert heavy rock” για να το ακούν όσοι θέλουν να μάθουν πως ορίζεται μουσικά. Από κει και πέρα, πέφτουν ένα ένα, καλογραμμένα κομμάτια σαν τα “Jim’s Whiskers” και “Chicken Delight”, ενώ συναντούμε και τη συνέχεια του τραγουδιού “Kentucky” από το “…Into The Exam Room” των Hermano, με το απλό τίτλο “Kentucky II”.

H παραγωγή έχει γίνει από τον συνήθη ύποπτο Chris Goss, που έχει αναλάβει στο παρελθόν Kyuss και Queens of the Stone Age, καθώς και το προηγούμενο solo του John Garcia. Τουτέστιν, ο ήχος είναι πεντακάθαρος και τσαμπουκαλεμένος, αφήνοντας πολύ χώρο στο groove που έχει ανάγκη αυτή η μουσική για να γίνει γοητευτική. Κομμάτια σαν το “My Everything” θα ακουστούν πολύ από τους λάτρεις του λεγόμενου stoner και θα φέρουν πολλά αυτιά κοντά στο “John Garcia And The Band Of Gold”.

Κάτι παραπάνω από 40 λεπτά, με τα τραγούδια να μην πλατειάζουν σε διάρκεια, καλοπαιγμένης rock μουσικής, που φαντάζουν ως φυσική συνέχεια του πρώτου solo album του μοναδικού αυτού performer.

Αν έχεις βαρεθεί τις κόπιες, γύρνα και πάλι στο original και άκου εκείνον που έθεσε τις βάσεις για το πως τραγουδιέται η γλώσσα των φασαίων!

Υ.Γ. Το “Cheyletiella” το ακούμε με τσίτα τα γκάζια!

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.