CHROME DIVISION: “One Last Ride”

O τίτλος του πέμπτου full length album των Νορβηγών Chrome Division, δυστυχώς δεν είναι μεταφορικός. Όπως δήλωσε και ο ηγέτης τους, γνωστός από τους Dimmu Borgir, Shagrath θα είναι το κύκνειο άσμα τους! Κρίμα γιατί αυτή η ήρεμη πλευρά του Shagrath ήταν απολαυστική ακόμη και στις μέτριες στιγμές της.

Το καλό νέο όμως, που συνοδεύει το “One Last Ride” είναι η επιστροφή του Eddie Guz (The Carburetors) στα φωνητικά που λόγω ύφους και χροιάς, δίνει μια πιο rock ‘n’ roll υφή στα κομμάτια του συγκροτήματος. Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, να αναφέρω απλά πως οι Chrome Division καταφέρνουν με πολύ όμορφο τρόπο να συνδυάζουν το metal με το glam rock, με μια προστιθέμενη ροκαμπιλιά που φοσφορίζει αγέρωχη λόγω των φωνητικών του Eddie.

H παραγωγή είναι εξαιρετική για μια ακόμη φορά, το εξώφυλλο δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό και τα 12 τραγούδια της τελευταίας μουσικής αποστολής των Chrome Division είναι up tempo και δεν τα βαριέσαι διόλου. Το “One Last Ride” είναι ένας δίσκος που έχει σκοπό να σε διασκεδάσει και αυτό το καταφέρνει καλά.

Το target group του είναι όσοι δεν ψάχνουν για νεωτερισμούς και αρέσκονται απλά σε έξυπνη, καλοπαιγμένη και γρήγορη μουσική που αποτυπώνεται περίφημα σε κομμάτια σαν τα “I’m on Fire Tonight”, “Staying Until The End”, “Walk Away in Shame” και “This One Is Wild” (δίνουν έξτρα στυλ τα δεύτερα γυναικεία φωνητικά όπου και αν χρησιμοποιούνται). Το ομώνυμο τραγούδι μάλιστα, είναι ένας ύστατος χαιρετισμός προς τους οπαδούς και τους μουσικούς που πέρασαν από το συγκρότημα και από μόνο του αυτό το γεγονός, του δίνει το status του ύμνου. 

Αν και side project, οι Chrome Division είχαν καλή και γεμάτη διαδρομή, γράφοντας εξαιρετική μουσική που μπορεί να μην λάμπει σαν διαμάντι, αλλά είναι χρήσιμη σαν το κάρβουνο που το περικλείει. Εμένα θα μου λείψουν πολύ!

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.