SUPERSUCKERS: “Suck It”

Πως περνούν τα χρόνια!!!! 30 χρόνια ζωής συμπλήρωσαν οι rockers Supersuckers και επιστρέφουν στη δισκογραφία για 11η φορά, με τίτλο album “Suck it”.

Τρία χρόνια μετά το “βλάχικο” “Holdin’ the Bag” και τέσσερα μετά το “Get The Hell” έρχονται και πάλι να τυραννήσουν τα αυτιά μας. Με την καλή έννοια!

Η παραγωγή είναι καλή και όσο βρώμικη χρειάζεται για να ακούγονται όλα πεντακάθαρα, η φωνή του Eddie Spaghetti έχει πάθει Lemmy-τιδα, και ξεκινάει με τέρμα γκάζι με το ροκενρολάτο “All of the time”. Το “The History of Rock ‘n’ roll” ρίχνει λίγο τους τόνους θυμίζοντας AC/DC, το “Dead Inside” ακούγεται εμπνευσμένο από τον Springsteen, το “Breakin’ my Balls” σε κάνει να ιδρώσεις, το “Worst Thing Ever” είναι ένα αυτοβιογραφικό ήρεμο κομμάτι, ενώ η ταχύτητα επανέρχεται με το “What’s wrong with this MF’n thing”. Tο “Cold Wet Wind” ίσως είχε ξεμείνει από το “Holdin’ The Bag” (alternative country, baby!), πίσω στο rock ‘n’ roll με το “’Till I Die”, μυρωδιά Jerry Lee Lewis στο “Private Parking Lot” και κλείσιμο με διασκευή ZZ Top, “Beer Drinkers and Hellraisers”.

To “Suck It” δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένα από τα καλύτερα album της συλλογής τους, αλλά είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Δυστυχώς, η μικρή του διάρκεια που μόλις φτάνει τα 36 λεπτά μπορεί να απογοητεύσει, αλλά δεν είναι εύκολο να βγάλεις άλλα 10 λεπτά μουσικής και θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά.

Να χαιρόμαστε που υπάρχει ακόμη ο Eddie Spaghetti (γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια) και η παρέα του που ίσως ξαναβγάλει κάποια δισκάρα στο εγγύς μέλλον.

Ακούστε, χαρείτε, move on with your lives!

Highlights: “All of the time”, “Breakin’ my Balls”, “Cold Wet Wind”

563

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.