CANDLEMASS: “House of Doom” EP

Νέο συνεχόμενο EP από τους μεγάλους Candlemass του μπασίστα / συνθέτη Leif Edling, δυο χρόνια μετά το “Death Thy Lover” και μάλλον δεν θα αργήσει ένα νέο album (που έχει να εμφανιστεί από το 2012).

Οι νέες συνθέσεις επαναφέρουν τη μουσική στα πρώτα χρόνια των Candlemass, με το ύφος τους να θυμίζει την τεχνοτροπία των “Epicus Doomicus Metallicus” και “Nightfall”. Βαριές ολοκάθαρες κιθάρες, ταχύτητες μοιρασμένες ανάμεσα στο αργό doom και σε up tempo επικές σφήνες, ογκώδες (φυσικά!) ρυθμικό υπόβαθρο από τους Edling και Jan Lindh (drums) και ένας πολύ λυρικός Mats Leven ο οποίος, αποφεύγοντας να μιμηθεί τον Messiah Marcolin, είναι αξιοπρεπέστατος.

Το νέο EP εκτός από το ομότιτλο track (με το οποίο καταλαβαίνεις από το πρώτο δευτερόλεπτο την προέλευση των δημιουργών του), συμπληρώνεται από τρία bonus κομμάτια. Επικό το “Flowers Of Deception”, το “Fortuneteller” είναι κάτι το πρωτάκουστο θα έλεγα, είναι μια ακουστική μπαλάντα στο ύφος των Wishbone Ash και Rainbow (δεν νομίζω να έχουν ξαναγράψει τέτοια σύνθεση, με τον Lars Johansson να λάμπει στο solo) ενώ το “Dolls on a Wall” είναι ένα instrumental, κάργα funeral doom κομμάτι, αργό σαν βόας που κατάπιε μια αντιλόπη και ξέμεινε από κοκακόλες.

Θεωρώντας το “House of Doom” ως προπομπό ενός νέου album, είναι σαφές ότι η επιστροφή τους θα είναι κατάμαυρη. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από έναν ακόμη doom metal ορισμό από τους εφευρέτες αυτού, με καλό ήχο και κάποιες νέες συνθετικές απόπειρες, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον για την επιστροφή τους στις full length δουλειές.

www.facebook.com/candlemass
www.candlemass.se

585

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.