MAD JOHN THE WISE: “Voyager”

Ένα από τα πράγματα που χρειάζεται ένας μουσικός για να πετύχει τους στόχους του είναι η επιμονή.

Ένα στοιχείο που έχουν οι Mad John The Wise, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να ακουστούν, είτε με συμμετοχή σε διαγωνιστικά events σαν το Battle of The Bands, είτε με στουντιακό υλικό με το οποίο προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή μας.

Το κουαρτέτο είχε δείξει τα δόντια του με το ομώνυμο ΕΡ “Mad John The Wise” (2014) και έρχεται το 2018 να τα χρησιμοποιήσει επάνω στις τρυφερές μας σάρκες.

Το “Voyager” είναι μια πολύ προσεγμένη προσπάθεια, με καθαρή παραγωγή και απέραντα όμορφες ιδέες που συνδυάζουν την μεταβατική περίοδο των Metallica, με stoner γκρούβα, punk rock εξάρσεις και κάποια riffs που το βάρος τους παραπέμπουν σε Down και Machine Head (“Whisper’s Load”). Τα φωνητικά είναι δυναμικά (παίρνουν βέβαια, βελτίωση) και έχουν τα φόντα στο μέλλον να ανεβάσουν το σύνολο σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο (είναι σημαντικό να μην σου επιτρέπει να επικεντρώνεσαι στην προφορά).

Το εξώφυλλο μοιάζει να έχει μια θεματική που έχει σχέση με τους πειρατές και τους θαλασσοπόρους, όμως στα 54 λεπτά του “Voyager” δεν προδίδεται κάποια στιχουργική σχέση με το θέμα, αλλά μουσικά νιώθεις λίγο την αλλαγή διάθεσης της θάλασσας. Στη φαντασία σου θα εμφανιστούν πολλές περίοδοι της σκληρής μουσικής που βρίσκουν αναφορά στην μουσική των Αθηναίων. Από τους Running Wild ως τους Skyclad, από τους Black Sabbath ως τους Down, από τους Metallica ως τους Machine Head ως και την punk rock άποψη των Κελτών, οι Mad John The Wise φτιάχνουν ένα όμορφο puzzle που δεν θα σε δυσκολέψει να σχηματίσεις.

Στο “Voyager” αν και είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη προσπάθεια, οι Mad John The Wise με μοναδική ωριμότητα καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια δική τους αισθητική, την οποία δεν μπορείς να αποδώσεις εύκολα σε μια μοναδική πηγή επιρροής. Όμορφο στο μάτι, υπέροχο στο αυτί  και απαλό στο άγγιγμα ψυχής, το “Voyager” είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες δουλειές που έχω ακούσει ως τώρα για το 2018.

Την δική μου προσοχή την κέρδισαν ολοκληρωτικά!

Highlights: “The Karman Line” (λατρεύω την Skyclad ενορχήστρωση του βιολιού), “Knee Scratch”, “Call Of The Wild”, “Monolith”

554

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.