MOS GENERATOR: “Shadowlands”

Λίγα έχω ακούσει από τις αρκετές δουλειές που έχει κυκλοφορήσει το trio από την Washington από τις αρχές του 2000 ως και σήμερα.

Οι Mos Generator έχουν έναν τρόπο απόδοσης αυτού που λέμε heavy rock που μόνο με τους Sasquatch μπορεί να συγκριθεί. Υμνούν τους Black Sabbath, αλλά εν μέσω αμερικάνικου hard rock, με αρκετά southern στοιχεια, θαμμένα μέσα στον ήχο τους.

Άλλοτε λοιπόν θυμίζουν τους Sasquatch, άλλοτε κάποιο σχήμα όπου ο Dave Grohl συναντά τον Brant Bjork, με μια μοναδική προσωπική σφραγίδα και ήχο μπολιασμένο μετά από 20ετη διαδρομή.

Μια εκπληκτική ελαιογραφία που απεικονίζει έναν δράκο στο εξώφυλλο, ίσως παραπέμπει σε άλλα είδη, αλλά παραμένει ένα ακόμη plus για την 9 (ίσως και ενδέκατη αν συνυπολογίσεις κάποια split) ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους. Η παραγωγή είναι πολύ καλή και σήμα κατατεθέν της heavy rock σκηνής πέραν του Ατλαντικού, ενώ η μουσική των Mos Generator θέλει να την προσέξεις για να καταλάβεις την ευφυΐα της, μιας που δεν έχει ξεκάθαρα hits που θα προέβαλλε στα 90s το Mtv.

Με μοναδικό μέλος από την αρχή τον Tony Reed, οι Mos Generator αξίζουν της προσοχής όλων των σκεπτόμενων heavy rockers που δεν ψάχνουν να βρουν το αντίδοτο στην έλλειψη των Kyuss, αλλά άξιους διαδόχους αυτών.

Highlights: “Stolen Ages”, “The Destroyer”, “The Blasting Concept”, “Woman Song”

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.