MIRACLE: “The Strife of Love in a Dream”

Κάτι διαφορετικό από της συνηθισμένο της στυλ για τη Relapse με τη νέα συνεργασία των Steve Moore (Zombi) και Daniel O’Sullivan (Ulver, Aethenor, Guapo και αρκετά άλλα) οι οποίοι εκμεταλλεύονται την 80s υστερία στα media και τις τέχνες για να βουτήξουν το δακτυλάκι τους στην κρύα λίμνη του γοτθικού synthpop.

Το δισκάκι ξεκινάει λίγο παραπλανητικό με τον ρυθμικό ρομποτισμό του “The Parsifal Gate” που φέρνει στο νου μια πιο pop soundtrack εκδοχή των Kraftwerk και των Laibach της ηλεκτρονικής περιόδου αλλά το transhumanist αίσθημα σταματάει εδώ αφού από το “Light Mind” που ακολουθεί μέχρι και το τέλος του δίσκου η μουσική και τα φωνητικά αγκαλιάζουν πολύ περισσότερο την μελωδία φέρνοντας στο μυαλό τους Depeche Mode και ίσως και λίγο τους Apoptygma Berzerk στα αργά και ήρεμα τους.

Τα κομμάτια είναι καλοδουλεμένα με τα πιο χορευτικά να είναι φτιαγμένα για airplay και τα πιο χαλαρά για ρομάντζο, κάνοντας τους Miracle την άλλη, πιο μελαγχολική πλευρά του νομίσματος στον synth φετιχισμό άλλων γκρουπ όπως οι Perturbator. Προφανώς προτείνονται στους εραστές της electro με λακ και eyeliner, προσωπικά περιμένω πως και πως κάποιος να εκμεταλλευτεί τον 80s αταβισμό και να βουτήξει στα πιο περίεργα και πειραματικά industrial της εν λόγω δεκαετίας, αλλά για την ώρα το “The Strife…” με καλύπτει.

541

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.