AGRIMONIA: “Awaken”

Το “Awaken” είναι ένα άλμπουμ το οποίο περίμενα καιρό και οι Σουηδοί μια από τις αγαπημένες μου μπάντες, και τώρα που έφτασε επιτέλους με βρίσκει ευχάριστα διχασμένο.

Διχασμένο γιατί το stench/crust στοιχείο που αγαπάω είναι μειωμένο, ευχάριστα γιατί το σύνολο παραμένει εξαιρετικό. Εξίσου μαυρισμένοι και αρκετά πιο metal, με το μπλέντερ να συμπεριλαμβάνει doom, death, sludge και black επιρροές, οι Agrimonia χρωστάνε πλέον στους Stormcrow όσα χρωστάνε και στους Primordial και Amenra ταυτόχρονα, με τα κομμάτια να είναι προοδευτικά αλλά ισοπεδωτικά, και τα ήσυχα σημεία να οδηγούν σε κιθαριστική κάθαρση κάνοντας το “Awaken” ίσως ότι πιο βαρύ θα ακούσετε φέτος στο οποίο μπαίνει η ταμπέλα “post-“.

Τα φωνητικά της Christina παραμένουν άψογα και δίνουν μαθήματα σε πολλούς σκληρούς μεταλλάδες που θέλουν τις τραγουδίστριες να είναι γλάστρες, ενώ ο Pontus εξακολουθεί να μεταφέρει στις κιθάρες τις μαύρες μελωδίες που έμαθε στους Martyrdod παρέα με τον έτερο εξαχορδιστή Magnus και το rhythm section δίνει πόνο και όγκο. Από ατμόσφαιρα δε το αποτέλεσμα είναι ότι πιο κοντινό θα ακούσετε στα πρώτα νοσηρά μονοπάτια των Paradise Lost και My Dying Bride αλλά προφανώς πολύ πιο σύγχρονο και βαρύ και με λοξές ματιές στο μαυρομέταλλο-core των (θεούληδων) Celeste.

Με άλλα λόγια το “Awaken” είναι απλά δισκάρα και επιβάλλεται να κοσμήσει εξίσου τις δισκοθήκες όσων γουστάρουν doom/death και όσων αγαπάνε post/sludge. Και αν είναι λιγότερο crust χαλάλι, τέτοιου επιπέδου δουλειές να βγάζουν τα παιδιά και ας το κάνουν όπως γουστάρουν.

443

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.