SUPERPUMA: “Of Animals and Relatives”

Ανέκαθεν μου άρεσε να μελετάω τα εξώφυλλα προτού ξεκινήσω να γράφω για κάποιο album, προσπαθώντας να καταλάβω πως μπορεί αυτό να με βοηθήσει στην κατανόηση του περιεχομένου του.

Μεταξύ αστρονομίας, αγιογραφίας και Αλέκου Φασιανού, το εξώφυλλο του “Of Animals and Relatives” δείχνει πως έχει βάθος και πως μέσα στη μουσική κρύβεται φιλοσοφία.

Δεύτερο κατά σειρά full length των Αθηναίων, όπου βρίσκονται βελτιωμένοι, με ακόμα πιο προσωπικό ήχο (επιρροές ακούς πολλές, αλλά δεν μπορείς να τους κολλήσεις εκείνη την πολυπόθητη ταμπέλα) και με πιο “δύσκολες” συνθέσεις.
Έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο “Big Cats on the Prowl” (μεσολάβησαν δυο split 7-ιντσα με Universe217 και Yellow Devil Sauce), επιστρέφουν με πολύ μελετημένο υλικό, εκπέμποντας το πάθος τους για τη μουσική και τη ζωή. Μαζεύοντας πόντους από την παλιά και πιο πρόσφατη rock, από τα blues και τη southern rock, την άγρια πλευρά των 60s και 70s, την αλήτικη εποχή του Seattle ως το heavy rock των Queens of the Stone Age, το δισκάκι αυτό με παραπέμπει συχνά στην μετά-stooges εποχή του Iggy Pop και τους Pearl Jam/Alice in Chains.

Τα φωνητικά του Βασίλη έχουν την ένταση που χρειάζεται και αποπνέουν αυτή την αληθινή καύλα που φαίνεται πως έχει και όταν τον βλέπεις στη σκηνή, και συνολικά, το παρεάκι που ακούει στο όνομα Superpuma έχει κάτι διαφορετικό να πει για τη σημερινή αγγλόφωνη rock σκηνή της χώρας, αφού δεν ακολουθά καμιά απολύτως μόδα.

Η ηχογράφηση και παραγωγή έγινε στα U217 studios με τον “καλλιτέχνη” Manos G., ενώ το mastering ανέλαβε ο Νάσος Νομικός στo Vu Production Mastering Studio, κάνοντας τόσο καλή δουλειά που ακόμα και κάποια μειονεκτήματα, μετατρέπονται σε πλεονέκτημα στο τελικό αποτέλεσμα. Συνοδεύεται, όπως και το πρώτο τους από 32-σέλιδο comic, σχεδιασμένο από τον κιθαρίστα τους, Danny, κάνοντας το ακόμη πιο ελκυστικό.

Σε καμιά περίπτωση, δεν μιλάμε για δίσκο της χρονιάς, αλλά είναι μια άκρως ειλικρινής προσπάθεια που εμένα προσωπικά, θα με έχει σύμμαχο!

Ρίξτε με στις “γάτες”, δεν με τρομάζουν τα νύχια τους εμένα!

587

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.