CIRCUS CARAVAN: “Chapter 0” EP

Οι Αθηναίοι Circus Caravan, 4 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, ντεμπουτάρουν δισκογραφικά με ένα EP πέντε κομματιών και συστήνονται επίσημα στην εγχώρια σκηνή.

Το “Chapter 0” είναι μια όμορφη κι αισθαντική δουλειά, η οποία δανείζεται στοιχεία από την ευρύτερη alternative σκηνή των late ‘90s και των 00’s, με ερμηνείες που στέκονται κάπου ανάμεσα στους Muse και τους Alter Bridge.

Το ταξιδιάρικο ύφος του EP δεν αφήνει περιθώρια για τυχόν heavy προεκτάσεις ή περιττές εξάρσεις, με τις συνθέσεις να πορεύονται σε σχετικά χαμηλούς τόνους, δημιουργώντας μόνιμα εικόνες στο μυαλό. Κι ενώ τα κομμάτια είναι από μόνα τους πραγματικά καλά, με μια θεατρική εσάνς να βγαίνει στο πεντάγραμμο, τα φωνητικά τα συντροφεύουν τόσο άρτια που σε στιγμές τα απογειώνουν, γεγονός που προδίδει το δέσιμο μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, όπως και την κοινή ηχητική γραμμή που ακολουθούν, μιας και δεν υπάρχουν υφολογικές παραφωνίες, παρά μόνο ώριμες και δουλεμένες συνθέσεις.

Η προσθήκη πιάνου στο (υπέροχο) “Just Dance”, όπως και μαντολίνου και λαούτου στο “It Feels the Same”, δείχνει πως η μπάντα δε θέλει να εγκλωβιστεί σε ηχητικούς μονόδρομους, ενώ επιβεβαιώνει το μεράκι που έχει για τα τραγούδια της, μιας και κάλλιστα θα μπορούσε να πει “meh, μια χαρά είναι κι έτσι”.

Όπως πάντα βέβαια, θα προτιμούσα κάτι πιο ολοκληρωμένο στα χέρια μου, μιας και τα σχεδόν 21 λεπτά του EP δίνουν μεν μια εξαιρετική πρώτη γεύση, η οποία όμως δεν είναι ολοκληρωμένη, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τόσο δυνατό υλικό.

Συμπερασματικά, το “Chapter 0” είναι ένα πολύ όμορφο πρώτο βήμα, το οποίο αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον κι έχοντας δει το σχήμα live, θεωρώ πως θα ανταπεξέλθει σε ανάλογη συνέχεια. 

442

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.