DELAIN: “A Decade of Delain – Live at Paradiso”

Σίγουρα μέσα στις καλύτερες female fronted power metal μπάντες, οι Oλλανδοί Delain της γυναικάρας (και φωνάρας) Charlotte Wessels γιορτάζουν κι αυτοί τα δεκάχρονά τους, με τον συνήθη τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί.

Ακριβώς, η νέα κυκλοφορία των Delain είναι ένα διπλό live album το οποίο μπορεί και να λειτουργήσει σαν ένα best of συνολάκι που εμπεριέχει κάποιες από τις καλύτερες στιγμές τους (αν και λείπουν κομμάτια – ύμνοι όπως το “Are You Done With Me”, αλλά δεν είναι και κανέναν έγκλημα αυτό).

Έχοντας αποδείξει πολλάκις την επαρκή τεχνική τους δεινότητα, το ασκέρι του ιθύνοντα νου keyboard-ίστα Martijn Westerholt δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να αποδίδει με κέφι κομμάτια που αποτελούν highlight αυτής της δεκαετούς πορείας σε ένα live show κατά το οποίο τόσο η απόδοση της μπάντας, όσο και αυτή των πολλών και ονομαστών guest που τους πλαισιώνουν σε κομμάτια όπως τα “Where Is The Blood”, “Hands of Gold”, “The Tragedy Of The Commons” και “See Me In Shadow” (προσωπικότητες όπως αυτές του Burton C. Bell, της Liv Kristine και του “γατιού” των Arch Enemy, Alissa White-Gluz, μεταξύ άλλων), αγγίζει το άριστο.

Η επικοινωνία με το κοινό είναι σε καλά επίπεδα και αυτό που πρωταγωνιστεί φυσικά είναι η εκπληκτική φωνή της Charlotte, η οποία αποδεικνύει και στο σανίδι τις πελώριες φωνητικές της ικανότητες, χωρίς να καταφεύγει σε klapsomounique ευαισθησίες ή MeTromaxesKakoPsofoNaHeis σοπρανισμούς της κακιάς ώρας. Ο ήχος για τις live συνθήκες που επικρατούν είναι αρκετά καλός, χωρίς κάποιο εμφανές ψεγάδι.

Το “A Decade of Delain – Live at Paradiso” δεν είναι απαραίτητη αγορά φυσικά, αν και σίγουρα για τους φανατικούς φίλους της μπάντας, στους οποίους και υποθέτω ότι απευθύνεται, έχει το ενδιαφέρον της αυτή η κυκλοφορία, με τη λογική ότι θα ακούσεις μια από τις καλύτερες μπάντες αυτού του στυλ να εκθέτουν το υλικό τους ζωντανά ουσιαστικά μπροστά στο κοινό τους. Αρκετά ευχάριστο σαν άκουσμα για τον γράφοντα.

http://www.delain.nl/
https://www.facebook.com/delainmusic

541

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.