BLOODY HAMMERS: “The Horrific Case of Bloody Hammers” EP

Ως μια φυσική συνέχεια του περσινού full length τους, “Lovely Sort of Death”, οι αμερικανοί Bloody Hammers επανέρχονται με ένα EP έξι κομματιών, συνολικής διάρκειας 26 λεπτών.

Το δίδυμο των Anders Manga (φωνητικά, κιθάρα, drums) και Devallia (πλήκτρα), αρέσκεται σε occult μονοπάτια, με κινηματογραφικές προεκτάσεις, προκειμένου να βάλουν τον ακροατή σε μια σκοτεινή, τρόπον τινά, ατμόσφαιρα και ακούσια να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο ασπρόμαυρο horror film του ‘70.

Το στήσιμο και η ιδέα είναι μια χαρά, απλά κάποιες συνθέσεις μοιάζουν σαν το μπάσταρδο υλικό μιας παραφυσικής κοινοπραξίας των HIM με τους Moonspell, ύστερα από μια βραδιά γεμάτη αψέντι και vegan φαγητό. Εν ολίγοις, το “The Horrific Case of Bloody Hammers” διαθέτει εύπεπτα κομμάτια, τα οποία φλερτάρουν εύστοχα με τις goth επιρροές τους, ενώ προσεγγίζουν κι ένα ευρύτερο revival ‘70s ακροατήριο, με το μεγάλο “αλλά” να αφορά το βάρος που δίνει το σχήμα στην ατμόσφαιρα, εις βάρος των τραγουδιών, γεγονός που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Το EP δεν είναι διόλου κακό, αλλά δε θα απασχολήσει ιδιαίτερα το μέσο μυστικιστή, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τη συνολική πορεία των Bloody Hammers.

561

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.