ENTRAILS: “World Inferno”

Η ιστορία των Entrails είναι λίγο-πολύ γνωστή…

Το σχήμα δημιουργήθηκε στις αρχές των ‘90s, ενόσω η σουηδική death σκηνή βρισκόταν σε έξαρση, αλλά (όπως πάμπολλοι άλλοι του χώρου) δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν κάτι επίσημα, με αποτέλεσμα να διαλυθούν το 1998.

Δέκα χρόνια μετά, ο κιθαρίστας τους, Jimmy Lundqvist, αποφασίζει να επαναδραστηριοποιήσει την μπάντα, με νέο line up. Ύστερα από δυο demo, το group βγάζει το 2010 το πρώτο του full length κι έκτοτε μετρά τρεις ακόμη ολοκληρωμένες δουλειές, συν δυο split, όπως και μια ενδιαφέρουσα συλλογή με demo από την πρώιμη εποχή του συγκροτήματος.

Φέτος, οι Entrails επανέρχονται με το πέμπτο album τους, “World Inferno”, συνεχίζοντας μια πολύ συγκεκριμένη ηχητική πορεία, η οποία χαϊδεύει τη σουηδική death σκηνή των ‘90s κι ονόματα όπως Grave και Dismember.

Αξίζει να σημειωθεί πως χρέη frontman, πλέον έχει ο Tommy Carlsson (ex- Visceral Bleeding) και κατ’ εμέ, η επιλογή δικαιώνει τον Lundqvist, γεμίζοντας εξαιρετικά τη θέση που άφησε ο Jocke Svensson των Birdflesh, που είχε αναλάβει τα φωνητικά από το ’09 μέχρι και το ’16. Αλλαγή και στα drums, με τον Martin Mikaelsson να αντικαθιστά τον Adde Mitroulis, ενώ δίπλα από τον mastermind της μπάντας, εξακολουθεί να στέκεται ο Pontus Samuelsson, ο οποίος εισχώρησε με την εξάχορδή του στους Entrails το 2014.

Τι θα συναντήσεις στο “World Inferno”; Μια ακόμη καταιγιστική και προσεγμένη death δουλειά, η οποία τιμά με τον καλύτερο τρόπο το παρελθόν, δημιουργώντας μια αίσθηση revival στο ιδίωμα. Για 46 λεπτά, θα περάσεις καλά, θα χτυπηθείς, θα ιδρώσεις και θα σου αρέσει. Αν περιμένεις πειραματισμούς και νεοτερισμούς ή παρακαταθήκες πολιτισμικής κληρονομιάς, λάθος πόρτα χτυπάς. Οι Entrails προτιμούν να σε κάνουν να την σπάσεις, προτού καν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς που είναι το πόμολο. Διότι αυτό ξέρουν να κάνουν καλά κι αυτό φροντίζει να βγάλει προς τα έξω κι ο παραγωγός τους, Dan Swano.

Άρα, ξέρεις από πριν τι σε περιμένει κι άπαξ και σου αρέσει η σουηδική σαπίλα, τότε το “World Inferno” θα σου δώσει αυτό που θες, σαν μια καλοδιατηρημένη old-school χρονοκάψουλα.

515

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.