SOULBURN: “Earthless Pagan Spirit”

Τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για την Ολλανδική μπάντα με ένα από τα πιο μπερδεμένα βιογραφικά που κυκλοφορούν αφού κατά καιρούς οι Soulburn ήταν (και δεν ήταν) οι Asphyx.

Σοβαρά, μην το ψάχνετε, η φάση είναι λατινοαμερικάνικη telenovela. Για την ώρα μας ενδιαφέρει ότι αυτό το άλμπουμ ΔΕΝ είναι Asphyx (που έχουν και αυτοί φετινή κυκλοφορία) και ας είναι τα 2 βασικά μέλη των Soulburn πρώην μέλη τους.

Εν πάση way, το “Earthless Pagan Spirit” είναι ένα δισκάκι ποιοτικότατου παλιομοδίτικου death/black metal της σκανδιναβικής πεποιθήσεως με μπόνους doom ευαισθησίες, σαν παλιό καλό κρασάκι, φωνητικά απ’ την κρύπτη, tremolo, σκόρπιες μελωδίες, σάπια lead, bathor-ίλα και όλα τα κομφόρ.

Πρωτότυπο; Κατ’ ουδένα λόγο. Παρόλα αυτά αξιόλογο, σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία από τους 90s σκανδιναβολάγνους και ό,τι σκατά και να συμβαίνει με το αδελφό συγκρότημα, τουλάχιστον το ότι πλέον δισκογραφούν ταυτόχρονα το θεωρώ κέρδος για την σκηνή.

543

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.