AGNES VEIN / SADHUS (The Smoking Community): “Split” 7’

Νομίζω οι δύο μπάντες δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι δύο από τις πιο γνωστές παρουσίες του ευρύτερου ελλαδικού doom/sludge χώρου οπότε πάμε κατευθείαν στο ψαχνό.

Στην πρώτη πλευρά οι Sadhus προσφέρουν το “Abduction” στο γνωστό “καπνισμένο” Sabbath-ικό sludge στυλ τους κι ενώ το κομμάτι είναι ωραιότατο πάσχει από το ίδιο πρόβλημα που πάσχουν πολλές σύγχρονες κυκλοφορίες στο είδος: δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα γιατί εμφανίστηκαν ξαφνικά άπειρες μπάντες που παίζουν το ίδιο πράγμα. Δεν είναι κάτι για το οποίο φταίνε οι ίδιοι και σίγουρα έχουν προοπτικές να ξεχωρίσουν αλλά αυτό δεν φαίνεται σε αυτή την κυκλοφορία, ενδεχομένως να μην τους φτάνει κι ένα κομμάτι να αναπτύξουν πλήρως μια ευρύτερη ηχητική γκάμα.

Οι Agnes Vein από την άλλη ξεχωρίζουν πολύ πιο εύκολα με το “Voice to the Void”, ένα τραγούδι μαυρισμένου Celtic Frost-ικού doom το οποίο χωρίς να είναι πολύπλοκο ακούγεται πιο δεμένο και ατμοσφαιρικό και σίγουρα λιγότερο κοινότυπο.

Το αποτέλεσμα είναι πως αν έπρεπε να αποφασίσω με βάση τα κομμάτια αυτού του split αν θα αγόραζα τα επόμενα άλμπουμ των 2 γκρουπ, το δε Agnes Vein θα το έπαιρνα χωρίς ενδοιασμό (πορτοφολιού επιτρέποντος) αλλά σε ό,τι αφορά τους Sadhus, τους προτιμώ σε πιο ολοκληρωμένες δουλειές, όπως το full length τους. Πάντως για τους λάτρεις του σπορ η συγκεκριμένη κυκλοφορία τα αξίζει τα λεφτά της με το παραπάνω.

414

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.