WOWS: “Aion”

Οι WOWS δημιουργήθηκαν στην Ιταλία το 2008. H καινούρια τους κυκλοφορία φέρει τον τίτλο “Aion” και κυκλοφορεί από την Argonauta Records.

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια περνάω κατευθείαν στο παρασύνθημα. Ο δίσκος ξεκινάει με το “Alexithymia” για να δώσει την σειρά του στο “Chakpori”.Με μια πρόχειρη “αυτιά” αυτό που σου τραβάει πρώτα το ενδιαφέρον είναι η εναλλαγή των φωνητικών. Το sludge διαδέχεται το doom, τα αργόσυρτα και βασανιστικά riff κάνουν την εμφάνιση τους και τα φωνητικά κυμαίνονται μια του ύψους και μια του βάθους, κυριολεκτικά.

Ακολουθεί το ατμοσφαιρικό “Νemesi” με τα πιο ήπιων τόνων φωνητικά και συγχωρήστε με αν κάνω λάθος ή αν με γελούν τα αυτιά μου, αλλά οι επιρροές από Amenra είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Προφανώς και δεν περίμενα η εν λόγω κυκλοφορία να αποτελεί προϊόν παρθενογένεσης και αναγνωρίζω την καλή πρόθεση, αλλά δυστυχώς οι μακροσκελείς συνθέσεις και η έλλειψη αυτού του παραπάνω τσικ έμπνευσης που χρειάζεται, τολμώ να πω, πως σχεδόν με κούρασε για να με αποτελειώσει με την σειρά του το “Αlaska”, του οποίου η χαλαρή ατμόσφαιρα κόντεψε να με στείλει στο κρεβάτι μου μια ώρα νωρίτερα.

To “Path of Decay” πέρασε και δεν ακούμπησε. Ώρα για το “Hades” ή εναλλακτικά μπορείς να με αποκαλείς και Neurosis. Τόσο μπαμ κάνει, δηλαδή μεταξύ μας τώρα καθ’όλη την διάρκεια της ακρόασης κάνει μπαμ, αλλά είπαμε λόγω καλής θέλησης να το παραβλέψουμε.

Δεν είναι κακό σε γενικές γραμμές αλλά είναι κάτι το οποίο έχουμε ακούσει πολλάκις και σίγουρα πιο εμπνευσμένα.

439