ANOMALIE: “Refugium”

Ναι ρε φούστη μου! Επιτέλους και μια κυκλοφορία που την ακούς και η πέτσα σου αγγίζει ταβάνι από την συγκίνηση.

Ομολογώ πως το δελτίο τύπου με τις περιγραφές ήταν άκρως δελεαστικό, αλλά έχει καιρό νομίζω να μου προκαλέσει τέτοιο ενθουσιασμό κυκλοφορία από την πρώτη κιόλας νότα.
Οι σχετικά νεοσχηματισθέντες Αυστριακοί Anomalie, με ιθύνοντα νου τον Marrok (Harakiri For The Sky, Selbstentleibung) κυκλοφορούν το δεύτερο full- length album τους, υπό τον τίτλο “Refugium”. Με το πρώτο κίολας  track του δίσκου  κερδίζονται οι εντύπωσεις , ενώ  δημιουργούνται προσδοκίες οι οποίες δεν διαψεύδονται καθόλη την ακρόαση του δίσκου.

Από το σκοτεινό και ατμοσφαιρκό “Ιn Fear Of Tomorrow” (μουσικά μου θύμισε Katatonia και στα φωνητικά λίγο τον Thomas των Saturnus) μέχρι και το “Refugium”, ο δίσκος  κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελεί ένα διαμαντάκι που ακούγεται απνευστί και τραγούδι με το τραγούδι ανακαλύπτεις ολοένα και περισσότερα σημεία που σε κερδίζουν. Με βάση το post- metal και επιρροές όπως οι ISIS The Band,ο Marrok υφαίνει γύρω τους  έναν ισχυρό ιστό από διαφορετικά μουσικά είδη τόσο αριστοτεχνικά συνδεδεμένα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα αυτού είναι απλά, για να είμαστε και αντικειμενικοί, σχεδόν άψογο. Προσπαθώ να ξεχωρίσω τα καλύτερα σημεία του δίσκου και ω, τι έκπληξη τα 4 από τα 8 tracks θα μπορούσαν να στοιχείωσουν την playlist μου για μήνες.

Εν συντομία αναφέρω τα εξής : Το “Untouched Walls” για την μελωδία , το “Between Reality and The World” γιατί μου θύμισε αμυδρά The Kovenant και γιατί είναι ανεβαστικό και μπορείς να κουνήσεις εκτός από την πλούσια χαίτη σου φίλε μεταλλά και το κωλαράκι σου, το “Freiflug 48A…” για την γλυκιά suicidal depressive αισθητική του και δεν θα μπορούσε να λείπει για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω το “Ιn Fear of Tomorrow”.

Τέλος στα συν να προστεθεί και η εξαίσια παραγωγή του πολυαγαπημένου μου Μarkus Stock. (ΕΜPYRIUM, ΡΕ!!!)

Εννοείται πως προτείνεται καλέ. Σπεύσατε οι ρομαντικές χειμωνιατικες ψυχούλες. Τι περιμένετε;

591