CELLAR DOGS: “Jackhammer”

Οι Cellar Dogs είναι ένα από τα νέα όμορφα φρούτα της όλο και ποιοτικά αυξανόμενης, ελληνικής heavy rock σκηνής και έρχονται τώρα με το ντεμπούτο τους album “Jackhammer”, το οποίο και θα παρουσιάσουν ζωντανά την 1η Οκτωβρίου στο Six Dogs (δελτίο τύπου).

Βουρ στον πατσά, λοιπόν και το “Jackhammer” ξεκινάει με φόρα, γκρούβα και δύναμη με το “Trainfist”, και αμέσως καταλαβαίνεις κανείς πως είναι πνευματικά τέκνα των Planet of Zeus.
Γκρούβα Clutch-έϊκη, με έντονο Palm desert στοιχείο στις κιθάρες και μια essence Νότου.

Στα συν, το δέσιμο της μπάντας, οι όμορφες και καλοπαιγμένες συνθέσεις, η καλή παραγωγή (αν εξαιρέσουμε κάτι περίεργο που γίνεται με την κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι).
Στα πλην, (όπως το πάρει κανείς) το ότι δεν έχουν βρει κάποιο προσωπικό ήχο, νωρίς είναι ακόμα όμως, η μικρή διάρκεια 30 λεπτά (punk διάρκεια μοιάζει, αλλά στο https://cellardogs.bandcamp.com/ το προσφέρουν δωρεάν) και ότι κάποιες φορές αφήνεται μόνη της η φωνή πολύ μπροστά από τα άλλα όργανα και δημιουργεί κάποια δυσαναλογία.

Όμως, σίγουρα θα κουνήσεις το κεφάλι με το “Insane”, η blues-ιά στο “This is a blackout” θα σε φέρει στα ίσια σου και το “Confidential Game” με το ξεσηκωτικό του ρυθμό, δημιουργώντας ένα θετικό σύνολο, που αν και δεν είναι το αναμενόμενο, γεννάει προσδοκίες.

Υπάρχει ζουμί στην μπάντα αυτή, για αυτό καλό είναι να τους στηρίξουμε να γίνουν αυτό που θέλουν και εμείς θα βγούμε κερδισμένοι!

Έχουν βγει τα σκυλιά από το κελάρι και αλυχτάνε!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.