Loreena McKennitt: Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής από την folk νεράιδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλησιάζουν οι μέρες για τις εμφανίσεις της Καναδής αγαπημένης καλλιτέχνιδας της world/ethnic/folk μουσικής, Loreena McKennitt, στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης – Τετάρτη 26 Ιουνίου) και στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού – Πέμπτη27 Ιουνίου). Η Loreena, που αποδεδειγμένα αγαπά το ελληνικό κοινό, θα βιντεοσκοπήσει τη συναυλία της Αθήνας, για λόγους προώθησης κι ως εκ τούτου, ανακοίνωσε μία σειρά από εκπλήξεις που θα συμβούν σ’ αυτή την εμφάνιση κι έχουν να κάνουν με special guests που θα εμφανιστούν στη σκηνή μαζί με την ίδια και το πενταμελές συγκρότημά της.
 
Ειδικά για τη συναυλία του Ηρωδείου, λοιπόν, στην σκηνή θα βρίσκονται οι περίφημοι Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί της στο τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο “Lost souls”. Συγκεκριμένα, θα είναι για κάποια τραγούδια επί σκηνής, ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) αλλά κι ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν (ούτι), ο οποίος αν και Συριακής καταγωγής, ζει πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Επίσης, ο διάσημος κιθαρίστας, Pavlo Simtikidis, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής (από την Καστοριά), αλλά γεννήθηκε και διαμένει στο Τορόντο του Καναδά. Ο Pavlo (όπως είναι ευρέως γνωστός), παίζει κιθάρα μ’ ένα folk στυλ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη latin, βάζοντας με pop πινελιές. Έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από δέκα δίσκους κι έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το έργο του.

Εκτός αυτών όμως, στην μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, καλεσμένη για να παίξει βιολί, θα είναι και η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία έχει συνεργαστεί με μία πλειάδα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά κυρίως έχει γράψει πολλά, σημαντικά soundtrack, για ελληνικές και ξένες ταινίες, με πιο σημαντική στιγμή την «Πολίτικη Κουζίνα», την πιο επιτυχημένη –εισπρακτικά- ελληνική ταινία όλων των εποχών στον κινηματογράφο.

Η συναυλία στο Ηρώδειο, αναμένεται να είναι μία εμπειρία ζωής και η Loreena McKennitt θα φροντίσει γι’ αυτό. Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα και η ευκαιρία να την ζήσετε από κοντά, μοναδική.

268