Jethro Tull: 50th Anniversary – Νέα Ημερομηνία Έναρξης Προπώλησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

50 χρόνια Jethro Tull

Η προπώληση ξεκινά Τρίτη 23 Απριλίου 2019!

Οι Jethro Tull γιορτάζουν με το ελληνικό κοινό την 50η τους επέτειο, το Σάββατο 15 Ιουνίου σε μία μοναδική βραδιά στο ιστορικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού γεμάτη νοσταλγία και, φυσικά, μουσική!

Συνδυάζοντας στοιχεία blues, rock, hard rock, jazz και progressive με έντονες folk και ethnic επιρροές, το συγκρότημα από το Λούτον της Αγγλίας ξεκινά τους μουσικούς του πειραματισμούς στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Οι εκκεντρικές, γεμάτες ενέργεια εμφανίσεις τους στο κλασικό Marquee Club του Λονδίνου, έφεραν τους Jethro Tull στο κέντρο της σκληρής μουσικής που ολοένα εξελισσόταν στην Βρετανία αλλά και παγκοσμίως.

Ηγέτης, πολυπράγμων, καλλιτεχνική διάνοια, κυρίαρχη φυσιογνωμία των Jethro Tull, ο Ian Anderson ήταν ο πρώτος μουσικός που ενέταξε το φλάουτο στην ροκ μουσική, κάνοντας το παράλληλα σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Τα πρώτα τους δισκογραφικά έτη χαρακτηρίζονται από τις αναζητήσεις σε μουσικές φόρμες και είδη που ταιριάζουν καλύτερα στην έντονη ιδιοσυγκρασία τους. Το blues ντεμπούτο τους, This Was (1968) διαδέχεται το Stand Up (1969), που φέρνει το συγκρότημα σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια όπως επίσης και το Benefit (1970) το οποίο προετοιμάζει για το magnum opus τους, Aqualung (1971).

Τότε, η ιδιοφυία του συγκροτήματος αναγνωρίζεται ευρέως και καθιστά πλέον και επίσημα τους Tull ως γνήσιους εκπροσώπους της progressive rock. Κάθε τραγούδι αγγίζει την τελειότητα ενώ κάθε χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί, κάθε ιστορία ζωής συγκλονίζει από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Εκτός από το ομότιτλο Aqualung, τα Locomotive Breath και Hymn 43 γίνονται ύμνοι όχι μόνο μιας γενιάς, αλλά της παγκόσμιας rock μουσικής ιστορίας!

Στα επόμενα χρόνια, η ασύλληπτη δημιουργική ικανότητα των progressive πρωτοπόρων Jethro Tull συνεχίζεται με ολοένα πιο πολύπλοκους ρυθμούς, νέους ανεξερεύνητους ήχους, διαφορετικές και πρωτότυπες κυκλοφορίες, διεθνείς βραβεύσεις και εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Στις πέντες δεκαετίες της καριέρας τους, έχουν δώσει περισσότερες από 3.000 συναυλίες σε 40 χώρες.

Steve Harris και Bruce Dickinson, Eddie Vedder, Nick Cave, John Myung, Marcus Siepen, Joe Bonamassa, Geddy Lee, είναι μερικοί από εκείνους που έχουν αναγνωρίσει τους Jethro Tull ως μουσική τους επιρροή ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν διασκευάσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Το 2003 έπαιξαν για πρώτη φορά στο Ηρώδειο σε μία ιστορική sold out εμφάνιση. Το Σάββατο 15 Ιουνίου, δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Ian Anderson και οι Jethro Tull επιστρέφουν στην σκιά της Ακρόπολης για τον εορτασμό 50 χρόνων και υπόσχονται μία μαγευτική βραδιά στην οποία θα ακουστούν τα τραγούδια-σταθμοί αυτής της θρυλικής μπάντας!



Η προπώληση ξεκινά την Τρίτη 23 Απριλίου

Τιμές Εισιτηρίων

Άνω Διάζωμα
Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στα 40€
Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 45€

Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Β – 60€
Ζώνη Α – 80€
Διακεκριμένη Ζώνη – 100€

Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στο Άνω Διάζωμα για:
Ανέργους (με την επίδειξη κάρτας): 30€
Φοιτητές (με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας): 30€
Για τα ΑΜΕΑ θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Κάτω Διάζωμα (Τμήμα Α-Σειρές 1&2): 30€

Σημεία Προπώλησης

Όλες οι κατηγορίες εισιτήριων εκτός από φοιτητικά, ανέργων και ΑΜΕΑ από:
www.highpriority.gr & www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111
Δίκτυο καταστημάτων Public
* * Για αγορές μέσω internet υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου
Μόνο εισιτήρια ΑΝΩ Διαζώματος από:
Reload Stores
Ακαδημίας 81, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 380 1464
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00
Σάββατο 10:00-20:00
 
Eισιτήρια ΑΝΩ Διαζώματος και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα εισιτήρια φοιτητών, ανέργων και ΑΜΕΑ από:
ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 321 7917
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-20:00

269