Norma Jean, Dear Darkstar, Voldera Cult (05/08/12) 7 Sins Club

“Αύγουστος στην Αθήνα, και δεν παίζει τίποτα…” πέρασαν τα λόγια του Τσιου από το κεφάλι μου οδηγώντας στο κέντρο της πόλης, το οποίο έμοιαζε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή. Τα μαγαζιά όλα κλειστά, δεν κυκλοφορεί ρουθούνι στον δρόμο, για οχήματα ούτε λόγος, μισή ώρα ψαχτίρι για περίπτερο και έναν καφέ, υπογράμμιζε την υποψία ότι ένα live στο κέντρο σήμερα θα έχανε συντριπτικά την μάχη με την παραλία και τα τσίπουρα… Αλλά ήταν μόνο υποψία τελικά!

Κατά τις 8.30 άρχισαν να εμφανίζονται από τις γωνίες των δρόμων γύρω από το 7Sins οι πρώτες φυσιογνωμίες, που έγιναν όλο και περισσότερες καθώς πλησίαζε η ώρα έναρξης της συναυλίας των αμερικάνων Norma Jean και των δικών μας Dear Darkstar και Voldera Cult.


 
Στις 9 και κάτι άνοιξαν οι πόρτες του club, βερμούδες, τζίβες, τατουάζ, σαγιονάρες, κοτσίδες, φαβορίτες, μπλουζάκια, σακίδια, νερά, τύποι και τύπες μπήκαμε να υποδεχτούμε τελικά κοντά στις 10.00 τους Voldera Cult. Σφιχτοδεμένη μπάντα, παρόλο που είχαν να εμφανιστούν επί σκηνής 3 χρόνια (!) με τραγουδιάρη να ουρλιάζει στα μούτρα μας, riff από το κιθαρόμπασο να δίνουν και να παίρνουν, έναν ντράμερ που δεν έχανε ούτε στα ξυλίκια ούτε στην γκρούβα των breakdown, παρουσίασαν το υλικό τους που κυκλοφορεί πλέον σε δισκάκι και ανάψανε τα πρώτα αίματα μπροστά από την σκηνή.



Αν και δεν είμαι φανατικός οπαδός του είδους, η μισάωρη εμφάνισή τους με άφησε με την γροθιά σφιγμένη και το κεφάλι να ανεβοκατεβαίνει, ιδιαίτερα στα δυο τελευταία κομμάτια του σετ τους. Μιλάμε για ποιότητα και μεράκι στην ελληνική σκηνή που κοιτάει το εξωτερικό στα μάτια, υποστηρίξτε τους!



Μετά από μια μπύρα και ένα τσιγάρο ήρθε οι ώρα των Dear Darkstar. Όποτε τους πετυχαίνω ζωντανά τους ευχαριστιέμαι! Πιο rock n’ roll μουσικά και σε attitude σερβίρανε τα κομμάτια τους στον κόσμο, ο οποίος συνέχισε να ανεβαίνει από εκεί που ήταν ανεβασμένος ήδη! Σερβίρανε το σετ τους εμπλουτισμένο με ένα καινούριο κομμάτι!



Βάλε την άνεσή τους πάνω στην σκηνή, βάλε τον τυμπανοκρούστη που έσπερνε, βάλε τα riff, βάλε τον αλήτη (με την καλή έννοια πάντα!) frontman (χρόνια καλά για τα 30), το μισάωρο και κάτι σετ τους έφυγε σφηνάκι! Άντε και το δισκάκι να σκάσει μούρη γρήγορα λέμε!

Και φτάνουμε αισίως και με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο κυρίως πιάτο της βραδιάς… Μπορεί να ήταν και σύμπτωση η ημερομηνία θανάτου της Marilyn Monroe να συμπέσει με την εμφάνιση του συγκροτήματος που δανείστηκε το όνομά της, και μάλλον διαβολική, γιατί το τί έγινε με το που βγήκαν οι Norma Jean στο σανίδι του 7Sins, δύσκολα αποδίδεται αλλού…



Πρώτη φορά στην Ελλάδα σίγουρα δεν περίμεναν την υποδοχή που τους έκανε το κοινό. Με ηχάρα και το σετ τους που έπιανε όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους, σπείρανε πανικό στο pit! Άλλοτε oldschool άλλοτε μαθηματικοί, αποδώσανε το υλικό τους με απίστευτη άνεση και μιλάμε για είδος που χρειάζεται να έχεις καταπιεί τον μετρονόμο…

Ο frontman Cory Brandan Putman σε απόλυτη επικοινωνία με το κοινό, να μοιράζεται το μικρόφωνο με τους οπαδούς που στριμώχνονταν μπροστά του, ούρλιαζαν τους στίχους. Το stagediving, moshing και crowdsurfing να μην σταματά από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα! Μέχρι και ο αεικίνητος μπασίστας έκανε την απλωτή του στα χέρια του κόσμου, που είχε μετατραπεί σε μια ενιαία, ξέφρενα δονούμενη μάζα! Το σετ των Norma Jean ολοκληρώθηκε κοντά στην ώρα πριν βγουν για encore, που έδωσε και την τελειωτική σφαλιάρα στα αυτιά μας!



Με τoν κόσμο να τους χειροκροτεί οι αμερικάνοι κοιτούσαν έκπληκτοι το ελληνικό κοινό, με τις διαβεβαιώσεις της καλύτερης εμφάνισης της περιοδείας τους και υποσχέσεις για επάνοδο να επαναλαμβάνονται συνέχεια! Special!

Norma Jean setlist:
Leaderless and Self Enlisted
Dilemmachine: Coalition
The Anthem of the Angry Brides
Robots: 3, Humans: 0
A Media Friendly Turn for the Worse
Face: Face
Charactarantula: Talking to You and the Intake of Glass
The End of All Things Will Be Televised
A Small Spark vs. A Great Forest
Vipers, Snakes, and Actors
Memphis Will Be Laid to Waste
Outro



Με το που ανάψανε τα φώτα στο 7Sins ο κόσμος έφυγε όπως και εμφανίστηκε, γρήγορα και αθόρυβα, τοποθετώντας το club πάλι στην κατά τ’ άλλα νεκρική και οκνηρή Αθήνα της νυχτερινής Κυριακής του Αυγούστου… Φεύγοντας πάντως, τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν απέκτησαν έναν ακόμα οπαδό! Όσο για την προσέλευση του κοινού, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος αν η συναυλία γινόταν σε άλλη ημερομηνία! Όπως και να έχει όμως, όσοι ήταν εκεί, γεμίσανε το 7Sins με την ένταση που εκδηλώσανε την αγάπη τους για της μπάντες και την μουσική. Παραλία, ρακέτες, αμμούτσες – ιδρωμένο ταβερνόξυλο σε υπόγειο, σημειώσατε 2!

Φωτογραφίες: Αναστασία Βερτεούρη

535