Planet of Zeus, Deaf radio (12/05/2018) Gagarin 205

Όλα ήταν έτοιμα! Planet of Zeus και Deaf radio στις επάλξεις, το μέρος πλέον κάτι παραπάνω από γνωστό, Gagarin 205, κι ενώ η μισή Αθήνα να βρίσκεται καρφωμένη στα μόνιτορ των τηλεοράσεων για τον τελικό κυπέλλου, ένα ανυπόμονο τσούρμο να βρίσκεται συγκεντρωμένο στη Λιοσίων για να υποδεχτεί τη μεγαλύτερη ίσως ελληνική rock-metal live μπάντα στο κλείσιμο της ευρωπαϊκής περιοδείας της.

Κατά τις 9 παρά που βρέθηκα στο χώρο το Gagarin ήταν σχεδόν γεμάτο μ’ ένα μικρότερο πλήθος κόσμου να βρίσκεται εκτός του χώρου. Η διάθεση ήταν στα ύψη κι αυτό αντικατοπτρίζονταν στα πρόσωπα όλων, μπίρες πήγαιναν κι ερχόντουσαν, ένα καλοστημένο merch store φιλοξενούσε καλούδια κι από τις 2 μπάντες της βραδιάς και γενικότερα αυτό που θ’ ακολουθούσε ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο και επιβεβαιώθηκε με το που έγινε αντιληπτό ότι οι Deaf Radio πατούν το πόδι τους στη σκηνή.

Οι τύποι ανέβηκαν στην σκηνή του Gagarin, κατά τις 21:15, τόσο ορεξάτοι και γκαζωμένοι σαν έτοιμοι από καιρό κι ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που είχα δει στο Xmass Explode Fest προ 6 μηνών στο An, ότι έχουν τη δυναμική και τη σχήματος που είναι πλασμένο για μεγάλες σκηνές κι επιπλέον έχουν αρχίσει να αποκτούν μια αξιόλογη και πιστή fan base. Ο ήχος τους τόσο καλά δουλεμένος και η παρουσία τους άψογη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκλεψαν φώτα και δημοσιότητα, μιας και το ήδη ανεβασμένο κοινό κατόρθωσαν να το ζεστάνουν για τα καλά κι από την άλλη να επιβεβαιώσουν το τίτλο του “next big thing” της εγχώριας σκηνής. Ενέργεια, πάθος, εξαιρετικές συνθέσεις από την ντεμπούτο τους studio δουλειά “Alarm”. Μπορώ να πω ότι συγκριτικά με το Δεκέμβρη του 2016 και την επιλογή, των εξαιρετικών κατά τ’ άλλα Big Nose Attack ν’ ανοίξουν τους PoZ, οι Deaf Radio κούμπωναν άριστα, προκειμένου να περάσουμε στο κυρίως “πιάτο” της βραδιάς!

Deaf Radio Setlist:

Revolving Doors

Aggravation

Flowerhead

Animal Lover

Lizard

Vultures & Killers

Astypalea

Anytime

Backseats

Ο χώρος είχε πλέον γεμίσει για τα καλά, το πιο παρεΐστικο κλίμα του Gagarin, αναφορικά με άλλες μεγαλύτερες σκηνές της Αθήνας, έμελλε να είναι ιδανικό και όλα ήταν στημένα προκειμένου να μας παρασυρθούμε στη δίνη που έφεραν από τον πλανήτη Δία, οι τέσσερις αθηναίοι rockers.

Είναι φορές που η περιγραφή μοιάζει αρκετά ισχνή και επιδερμική με αυτό που ακολούθησε για τις επόμενες ώρες στο κέντρο της πόλης. Τι να πούμε ότι έπαιξαν κομμάτια από όλη τους τη δισκογραφία; Ναι το έκαναν! Σε μια αριστοτεχνικά δομημένη setlist κατόρθωσαν να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο λες και ήταν στερημένοι από μουσική τις καλύτερες στιγμές τους. Αυτές που αγάπησε το κοινό τους και αυτές που ξεχώρισαν οι ίδιοι. Δίχως καμία μα καμία αμφιβολία οι PoZ, είναι ένας οργανισμός, ένα “τέρας” που τρέφεται από τα live του! Όσο περισσότερο έρχεται σε αλληλεπίδραση με το κοινό τόσο πιο αχόρταγο και αδηφάγο γίνεται για περισσότερο και ποιοτικότερο rock.

Να πούμε για το κοινό; Ε, εντάξει, πάθος, πώρωση, χτύπημα, αποθέωση, μια μικρή κόλαση που κάθε τέκνο–οπαδός, έφηβος, ή γηραιότερος rocker θα ήθελε να λιώσει σ’ αυτή. Σε κάθε σόλο (κιθάρας ή drum – solo), σε κάθε riff, η ανταπόκριση ήταν τόσο καταιγιστική και άμεση που θαρρείς ότι το σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο και καδραρισμένο από rock ντοκιμαντέρ και παρμένο από τις καλύτερες στιγμές της μπάντας.

20 χρόνια ύπαρξης, 10 χρόνια δισκογραφίας, αμέτρητα live και κάθε τους βήμα προδίδει ότι έχουμε να περιμένουμε τόσα πολλά ακόμα και οι ζωντανές τους εμφανίσεις καταδεικνύουν μια αστείρευτη δυναμική, πολλών μεγατόνων ενέργειας, πάθους και έμπνευσης!

Σ’ ένα live show που όσο ψόφιος και λιωμένος κι αν έφευγες από αυτό, σου έλεγαν ότι θα επαναληφθεί την επόμενη στιγμή θα έτρεχες να προλάβεις θέση στο κάγκελο, τα λόγια είναι σίγουρα τελείως περιττά να το περιγράψουν.

Υ.Γ. Οι Planet of Zeus για άλλη μια φορά τίμησαν και σεβάστηκαν το κοινό τους επιλέγοντας ένα μικρότερο, αλλά εξαιρετικό χώρο πραγματοποιώντας δύο sold out εμφανίσεις, τηρώντας αυστηρά τον αριθμό των εισιτηρίων σε συνεργασία με την παραγωγή, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να απολαύσουν το live τους, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα μεγαλύτερο venue και να εμπλακούν στα μονοπάτια της αρπαχτής σε oversold event. Παντελονάτοι, πρότυπα για τους νεότερους καλλιτέχνες, μάγκες! 

Planet of Zeus Setlist:

Unicorn Without a Horn

Macho Libre

Doteru

The Great Dandolos

A Girl Named Greed

Loyal to the Pack

Devil Calls My Name

Something’s Wrong

Them Nights

Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself

Little Deceiver

Stab Me

No Tomorrow

Leftovers

Woke Up Dead (William H. Bonney)

Vanity Suit

Encore:

The Beast Within

Vigilante

Φωτογραφίες: Αποστόλης Καλλιακμάνης

568

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.