Millions of Dead Cops, Άλλος Κόσμος, Defrosted (14/7/2017) An Club

Ευτυχώς την Παρασκευή ο καιρός έκανε τη χάρη σε όσους – ουκ ολίγους- βρεθήκαμε στο An να μη μας γονατίσει απ’ τη ζέστη, όπως συστηματικά κάνει τις τελευταίες εβδομάδες (να ναι καλά και το air condition του χώρου).

Δέκα και είκοσι στη σκηνή σκαρφάλωσαν οι Έλληνες, με αγγλικό στίχο, Defrosted. Ουσιαστικά μας παρουσίασαν το παρθενικό τους άλμπουμ, “The Hourglass”, με κομμάτια όπως το αυτοαναφορικό “The Final Breath”, το “Holding On” και το κομμάτι που φέρει το όνομα του δίσκου.

Αγνό, γρήγορο, δυνατό κι άμεσο hardcore punk που κάθε fan του είδους θα εκτιμήσει, όπως κι έγινε απο όσους αποφασίσανε να μπούνε μέσα απο την αρχή, αντί να αράξουν με μπίρες στη Σολωμού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης, τραγουδιστής του τετραμελούς σχήματος που δημιουργήθηκε το 2014 από πρώην μέλη των Censored Sound, ευχαρίστησε τους μέσα, τους έξω κι αυτούς που ακολουθούν.

Έντεκα και δέκα, σειρά θα πάρουν οι Άλλος Κόσμος, τους οποίους το σχεδόν γεμάτο An υποδέχεται ενθουσιωδώς.

Μεταξύ των δικών τους τραγουδιών, “Ο Περίεργος Κόσμος”, “Φωτιά σα Ρεύμα”, “Ανοιξ’τα Μάτια”, “Ρίζα του Κακού”, “Βία” και το καινούριο “Έχουν Πεθάνει”, έπαιξαν και μία διασκευή του “Άγχος” των Stress.

Το πενηντάλεπτο σετ τους είχε αρκετή ενέργεια απο τους ίδιους αλλά και απο το κοινό τους.

Ένα μικρό αλλά ευδιάκριτο μέρος του κοινού αυτού είχε φύγει(!) όταν στις δώδεκα και είκοσι βγήκαν οι MDC. “Don’t Open the Door”, “Millions of Dead Cops”, “Corporate Deathburger”, “Dick for Brains”, “My Family is a Little Weird” για αρχή.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι κατα βάση αντιφασιστικοί – αντιρατσιστικοί και γενικά όλα τα καλά “αντί” του κόσμου αυτού. Ενδιάμεσα των τραγουδιών ο Dave Dictor, τραγουδιστής και μοναδικό ιδρυτικό μέλος μαζί με τον drummer (και μορφάρα) Al Schvitz, δεν έχαναν ευκαιρία για κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό.

Η αγάπη της μπάντας για την αστυνομία θα τονιστεί για ακόμα μια φορά μέ το “Dead Cops” και συνέχεια με “Quentin”, “Shades of Brown”, “Selfish Shit”  και “John Wayne was a Nazi”.

Από το στόμα του frontman προφανώς δε γλίτωσε και ο πλανητάρχης Τάσος Μπουγάς Donald Trump. Ο καινούριος δίσκος, τον οποίo ανακοίνωσαν μάλιστα πρόσφατα, θα έχει τίτλο “Mein Trumpf”  κι επέλεξαν να παίξουν το ομώνυμο του, με αρκετή δόση θεατρικότητας.

Ακολούθησε το “Chicken Squawk”  κατά το οποίο τραγουδιστής και ντράμερ χορέψανε αλά μπρατσετα επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ινδιάνικο ρητό “White men can’t dance”.

Οι Million Dead Cops έκλεισαν το live στη μία και είκοσι, με μια swing κι αρκετά κωμική εκτέλεση του “Let’s Kill All The Cops”, και το “Born to Die”, αλλάζοντας το “No War, No KKK, No Fascist USA” σε “No Trump, No KKK, No Fascist USA”.

Συνολικά ήταν μία ωραία νύχτα για τους aficionados του hardcore punk και για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα, ακριβώς στα μέσα του καλοκαιριού, να πίνουν τεκίλες σε κάποια παραλία του Μέχικο ή έστω τσίπουρα πλατσουρίζοντας κάπου στην Πελοπόννησο.

Οι Defrosted ήταν πολύ καλοί, οι “Άλλος Κόσμος” ξεσήκωσαν το An και οι MDC ήταν οι MDC. Μια μπάντα – ιστορία του χώρου, με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και ύφος. Ένα “απωθημένο” βγήκε απο το bucket list πολλών.

photos: Γιώργος Αργυρόπουλος

684

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.