Poem, Pulse R (02/12/2016) IΛΙΟΝ Plus

Το Skein Syndrome των Αθηναίων progsters Poem, έγινε η αφορμή για να συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος του οικείου κοινού το βράδυ της Παρασκευής στο Ilion Plus.

Η απεργία του ΗΣΑΠ δεν πτόησε κανένα και ήδη από νωρίς ο χώρος ήταν σχεδόν γεμάτος.

Πρώτοι στο stage ανέβηκαν οι Pulse R, αθηναϊκό κουιντέτο που κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλεία με τίτλο “In Chains”. Ναι, το reference είναι προφανές και μαρτυρά και μία από τις επιρροές τους, από το Seattle των 90s.

Στο φάσμα της hard rock, groove-άτα κομμάτια και riffs που σου κολλάνε εύκολα, έχουν συνθέσει ένα υλικό που ακόμα και αν δεν ανήκεις ως ακροατής στο εν λόγω ιδίωμα, παρόλ’ αυτά σου αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση. Με αυτά τα δεδομένα και την πολύ θετική διάθεσή τους επί σκηνής, τα τρία τέταρτα που παρέμειναν πάνω  κύλησαν ιδιαίτερα ευχάριστα.

Και στην ώρα τους αναλαμβάνουν δράση οι Poem. Μπορεί να πήραν τον χρόνο τους για να δημιουργήσουν το δεύτερο album τους αλλά το αποτέλεσμα τους έχει δικαιώσει σε κάθε επίπεδο, αφού η δουλειά τους χαίρει αρτιότητας σε κάθε επίπεδο και η υποδοχή του δίσκου από τον κόσμο όσο και από τον τύπο δείχνει ότι κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα με τον εαυτό τους.

Η πρώτη τους δουλειά είχε ήδη χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες εγχώριες κυκλοφορίες και, υποθέτω, πάντα θα είναι ένα challenge, το να καταφέρνεις κάθε φορά να παρουσιάζεις κάτι ακόμα πιο δυνατό, πιο ώριμο. Το “Skein Syndrome” έγινε και η αφορμή για πολλά live shows εκτός κι εντός συνόρων με αποκορύφωμα το show της Αθήνας, που οι Poem βρέθηκαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους μπροστά σε πολλούς φίλους που έδειξαν την αγάπη τους για το κουαρτέτο.

Η αρχή έγινε σε συμφωνία με τον δίσκο, με Passive Observer και Fragments. Tα φωνητικά του Γιώργου Προκοπίου ερμηνεύουν εξαιρετικά τα κομμάτια, ενώ για το show επιστρατεύτηκε και η πολυσχιδής μουσικός Χρύσα Τσαλταμπάση σε guest ρόλο στα vocals.

Ο ήχος από την αρχή άψογος, αναδείκνυε τόσο τα κομμάτια όσο και την live απόδοσή τους. Το χειροκρότημα ήταν ολόθερμο από τον κόσμο, ο οποίος πλέον είχε στριμωχτεί αρκετά στον χώρο, ενώ από σκηνής οι Poem έδιναν τρομερή ενέργεια με την παρουσία τους.

Οι αναφορές στο “The Great Secret Show” φυσικά δεν έλειψαν, ενώ για το Against Me στη σκηνή ανέβηκε ο Μάκης Τσαμκόσογλου των Mother Of Millions στα πλήκτρα. Σε μία τέτοια γιορτή δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο αρχικό line up τους και να καλέσουν τον Γιώργο Αναγνώστου στο stage για το Bound Insanity.

Το set έλαβε τέλος λίγο μετά τις δώδεκα, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική από όλες τις απόψεις βραδιά. Οι Poem έδωσαν ένα εξαιρετικό show, όπως και οι Pulse R, άψογος ήχος και φωτισμός και διοργάνωση με ακρίβεια στο λεπτό. Ήταν ό,τι ακριβώς θα ήθελες να δεις σε ένα live.

Poem setlist
Passive Observer
Fragments
The End Justifies The Means
End Of Season
Instinct
Against Me
Desire
Bound Insanity
Giant
Weakness
Remission Of Breath
Eagerly Await
Pillow Sickness

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

444

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.