Antimatter, Dreambleed (25/09/2016) Death Disco

Ένα βαθιά φθινοπωρινό κυριακάτικο βράδυ του Σεπτέμβρη έμοιαζε το ιδανικό σκηνικό για την επικείμενη συναυλία των Antimatter στο Death Disco.

Η βραδιά προμηνυόταν ιδιαίτερη και κάπως έτσι ήταν τελικά. Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση αλλά θα μπορούσε να ήταν και περισσότερη.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Έλληνες Dreambleed οι οποίοι είχαν σημαντικά προβλήματα με τον ήχο στα πρώτα τραγούδια σε σημείο που ο τραγουδιστής τους να το επισημάνει δια μικροφώνου στον ηχολήπτη. Ο ήχος έφτιαξε αρκετά στη συνέχεια, ενώ η cool/χιουμοριστική προσέγγιση του frontman frontman κέρδισε τις εντυπώσεις κι ένα ζεστό χειροκρότημα εμψύχωσης από το κοινό. Για τα επόμενα 40 λεπτά της ώρας μας παρουσίασαν το μοντέρνο/ μελωδικό/ συμφωνικό metal υλικό τους (συν μια διασκευή σε Anathema).

Κορυφαίες στιγμές τα δυο τραγούδια (From the Inside, Untouchable) στα οποία ανέβηκε ο Αντώνης Βλάχος (3Fold Pain), o οποίος με την πολυσύνθετη και πληθωρική παρουσία και ερμηνεία του έκλεψε την παράσταση. Σε γενικές γραμμές, μια αρκετά καλή εμφάνιση από ένα δεμένο σύνολο.

Dreambleed setlist
Punishing Ghosts
I Will Forget
Alone with Myself
Underneath My Mask
Changing
From the Inside
Untouchable
Dialogue With the Stars
Fragile Dreams (Anathema cover)
Hopeless



Περίπου μισή ώρα μετά εμφανίστηκαν οι Antimatter επί σκηνής. Είχαν και οι ίδιοι πρόβλημα στον ήχο ο οποίος όμως έφτιαξε αρκετά στη συνέχεια. Προσωπικά είχα παράπονα για τον ήχο της κιθάρας σε όλο το live, αλλά μάλλον αυτό είχε να κάνει με διάφορα effects που επιλέχθηκαν από τον κιθαρίστα τους για περισσότερη ατμόσφαιρα. Η ερμηνεία του Mick Moss ήταν πιστή στο στουντιακό υλικό, ενώ είχε αναλάβει και τα καθήκοντα του μπάσου. Το κοινό έδειξε να απολαμβάνει τη συναυλία, με τον Moss να μην προλογίζει τα τραγούδια, έχοντας ελάχιστη επαφή με τον κόσμο (αυτό, από άποψη ροής πάντως, κακό δεν το λες).

Το ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό υλικό τους έδεσε απόλυτα με τη ζεστασιά του μικρού συναυλιακού χώρου αλλά και με όσους παρευρισκόμασταν (μιλάμε για ένα σχήμα με μικρή εμπορική απήχηση, οπότε όποιος βρισκόταν εκεί, ήξερε καλά το λόγο της παρουσίας τους). Η πιστή αναπαραγωγή των συνθέσεων, το άρτιο δέσιμο μεταξύ των μελών (αλλά και κάποιων προηχογραφημένων πλήκτρων και σημείων, αναπόφευκτο) και η αψεγάδιαστη και συναισθηματική ερμηνεία του Moss επισφράγισε ένα πετυχημένο συναυλιακό βράδυ. Μετά από μιάμιση ώρα επαγγελματικής εμφάνισης με δεκατρία δικά τους τραγούδια συν μια διασκευή σε Pink Floyd αποχαιρέτησαν τον κόσμο ο οποίος έδιξε ότι έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από το live.

Antimatter setlist
Killer
Paranova
Black Eyed Man
The Last Laugh
Monochrome
Can of Worms
Redemption
In Stone
Another Face In A Window
Over Your Shoulder
Leaving Eden
Wide Awake in the Concrete Asylum
Welcome to the Machine (Pink Floyd Cover)
Stillborn Empires

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

565