PURPLE DINO: “Demosaurus”

Είχα την εντύπωση πως το είδος των δεινοσαύρων είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αλλά στην ακριτική μας Ξάνθη ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους ένας μωβ δεινόσαυρος και το αυγό του “Demosaurus”.

Οι Purple Dino σχηματίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους και έπεσαν αμέσως με τα μούτρα στη δουλειά. Το κουαρτέτο από την Ξάνθη αποφάσισε να γράψει με όποιον τρόπο μπορούσε και ότι διαθέσιμο εξοπλισμό ένα 3-track demo, για να υπάρχει υλικό να γυρίζει, ωσότου κάτι πιο επαγγελματικό ετοιμαστεί.

Έτσι, μέσω της σελίδας τους στο Bandcamp μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε δωρεάν το “Demosaurus”, να διαβάσετε τους στίχους του και να ακροαστείτε από μόνοι σας χωρίς να αναγκαστείτε να διαβάσετε στη συνέχεια τη γνώμη  μου.

Η μουσική που παίζουν οι Ξανθιώτες είναι άρτια και απόλυτα ικανοποιητική, σχολής Kyuss, κοντά στα πρότυπα των 1000mods, ακούγονται πολύ δεμένοι αν και δεν είναι πολύ καιρό μαζί και φαίνεται αμέσως ότι δίνουν και την ψυχή τους στον ήχο που αγαπούν.

Η φωνή του Παύλου είναι αρκετά καλή και πιστεύω (νιώθοντας τη χροιά του) πως με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει καλύτερη, ειδικά αν πλαισιωθεί από μια πιο στουντιακή παραγωγή.

Το desert rock φαίνεται να προσβάλει σαν ιός κάθε γωνιά της ταπεινής τούτης χώρας και αν μη τι άλλο ταιριάζει στον Έλληνα, και απόδειξη είναι το πόσα πολλά όμορφα συγκροτήματα έχουν εμφανιστεί τελευταία. Μπορεί να είναι μόδα, μπορεί και όχι, αλλά εμείς πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που δουλεύουν

Και οι Purple Dino φαίνεται να είναι από εκείνους! Περιμένουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο και ευχόμαστε να τους δούμε και ζωντανά.

Υ.Γ. Θέλω μπλουζάκι…

494

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.